Opatrovanie príbuzného - vybavovanie žiadosti

6. sep 2023

Dobry den.vyskytla sa taka situacia,ze sa musim postarat o moju pribuznu s preukazom TZP.vedel by mi niekto poradit ako vybaviť ziadost a za kym treba ist?Bratislava 5
Ďakujem za kazdu radu.

dominika0126
7. sep 2023

Nie som síce z Ba, ale všade to funguje podľa mňa rovnako. Treba ísť na ÚPSVaR, dostanete tlačiva, ktoré treba vyplniť, vypĺňa to aj všeobecný lekár pacienta a ja som musela ísť u nás v dedine na úrad tiez pre potvrdenie (len pečiatka) Lekárske posudky budete potrebovať, nie staršie ako pól roka. A ak vám môžem poradiť, tak čím viac lekárskych posudkov-tým lepšie!

mogaa
7. sep 2023

preukaz ZŤP nestačí, treba tam mať odkázanosť V.-VI.stupeň....treba ísť na UP a tam skúsiť vybaviť

autor
7. sep 2023

@dominika0126 dakujem za radu.asi bude najlepsie tam ist osobne a popytat sa.pribuzna je moja babka,ktora uz ledva chodi,ma barlu,zaciatocna demencia,zabuda,vela si nepamata.a jediny človek co sa moze postarat som ja,uvidime.este raz vdaka za vas cas.

dominika0126
7. sep 2023

Aj ja si na starku žiadam op. Ja len vravím z vlastnej skúsenosti, že prvýkrát to vypočítali na 47%, čo nie je dostačujúce na OP, musela som ešte doložiť od psychiatričky papiere, teraz čakám na vyjadrenie.

autor
7. sep 2023

@dominika0126 takze to nebude asi zlozite vybavit,ze?este aj to sa vypocitava?a prosim ta nevies z coho to vypocitavaju?

autor
7. sep 2023

Chcela som napisat..ze to bude asi zlozite vybavovanie

zdena1990
8. sep 2023

Je to beh na dlhé trate prvý krát neuznali. ... najlepšie je mať posudok od psychiatra a potom že babka potrebujete meniť plienky ... pocikava sa neuvedomuje si to ... uteká z domu...