Ahoj mam otázku je možné aby som opatrovala starých rodičov manžela? Do januára som na materskej no do práce sa nevraciam nakoľko mám živnosť a zdravotný stav starkovcov sa zhoršuje. Tak ma napadlo ze ci je taka možnosť. Ďakujem
@katulka1141 len je rozdiel opatrovať svokra a starého rodiča manžela. Tam sú už iné podmienky
@tanapeta nie sme zosobaseny tiez je mi kvazi cudzi clovrk. Tam zohrali rolu dg. Cuktovka. Slepota. Alzaimer a demencia
@katulka1141 treba aj túto podmienku. Ak nie je rodina, musí s vami bývať alebo mať spoločný prechodný pobyt. ja som si to nevymyslela. Nejde len o diagnózy, ale aj táto podmienka musí byť splnená.
@tanapeta tak to ano zijeme pod jednpu strechou. Ale viem o ludoch co nebyvaju spolu a maju opatrovatelsky na par hodin denne
@katulka1141 a majú ho cez UPSvR alebo cez Obecny úrad? lebo to je sakra rozdiel....cez UPSvR musí mať stupeň odkázania 5 a zväčša sa schvaluje opatrovanie na 24hodín....
@katulka1141 samozrejme, že niektorí rodinní príslušníci nemusia mať spoločný pobyt. Treba čítať zákon. Niektorí musia.
Niečo som zisťovala ale neviem. Ako sa beriem keďže som. Manželka ich vnuka ci je alebo nieje nutný pobyt... No starká ma ooerovanj chrbribu9a statky už 80 začína mu demencia
@katulka1141
@mogaa dievčatá prosím vás, viete mi povedať, či môžem požiadať o opatrovatelský príspevok na môjho ocina, kt. ma katastrofálne zhoršil stav- pokiaľ žije moja mamina? aký je prosím rozdiel žiadať mestský úrad a UPSvR?
@petka35 ja sa staram o svokra a moja svokra je doma na dochodku
@katulka1141 môj ocino má dosť velký dochodok okolo 600eur, mamina má dosť svojich zdr.problémov, rada by som im pomohla, čo som včera preštudovala a pogooglila tak by sa viac oplatilo cez mesto požiadať, nevieš mi v tomto poradit?
@nicky8477 ano opatrujem svokra a nie sme s muzom zosobaseny. Kludne napis ip