Opätovné zaevidovanie sa na úrade práce

nudl
13. dec 2012

Zdravim. Najprv sa chcem ospravedlnit ak vytvaram duplicitnu temu, ale nemam kedy prechadzat forum a je to dost surne.

Bol som evidovany na urade prace istu dobu...mal som ist na podpis xx.xx., nedostavil som sa, lebo som uz pracoval v cudzine, tym padom ma vyradili....spatne som si povybavil zdravotnu a vsetko, normalne za mna zamestnavatel odvadzal v zahranici, vsetko platil. Na zimne obdobie nas posielaju domov (vypovede) a beru naspat od 20. januara. Moja otazka teda znie, aku minimalnu dobu musim mat odpracovanu, aby som sa mohol naspat zaevidovat na urad prace na UPSVAR ocas tejto doby ako budem doma, aby som si zbytocne nemusel paltit zdravotne poistenie. Za rady a pomoc vopred dakujem.

vefi89
14. dec 2012

@nudl pokiaľ ťa vyradili z evidencie pre to, že si sa nedostavil, tak po troch mesiacoch sa môžeš znova zaevidovať. inak sa to nevzťahuje na to, koľko si robil či nerobil, ale len na tie tri mesiace, počas ktorých alebo budeš pracovať, alebo si sám budeš platiť ZP. ak máš na mysli podporu v nezamestnanosti, tak tá sa vyratáva tuším po dvoch odpracovaných rokoch (nie som si istá, možno je to viac)