Dobrý deň,
Kto máte osobnú a inú skúsenosť?
Bola privolaná hliadka polície, keď bol porušený nočný kľud.
Nenapísali záznam, ako ďalej postupovat?
Opakuje sa to a majitelia to neriešia.
Ďakujem
@tyrkysovesrdce Neviem o tom zeby sa pisal zaznam. Upozornia ich a hotovo. Ak neuposluchnu a hliadka je volana opakovane, tak blokova pokuta. Aspon ja tak viem.
A este jedna vec. Nikdy, ale nikdy im neklop a nepros ich aby boli tichsie. Lebo ked zavolas hliadku budu vediet kto volat. A ver, ze s takym exotom nechces mat nic spolocne.
@egonsk ten byty sú v krátkodobom podnájme, čiže keby som ich mala všetkých bit, tak to sa nedá. Väčšinou ich upozorňujeme niekdy aj 3 krát. Ale väčšinou to nepomôže.
@beata_k a keď sa tam nájomníci menia, tak kto znáša pokutu. Majiteľ je mimo.
Ďakujem
@beata_k buď prosím alebo volám nikdy nie naraz.
@tyrkysovesrdce Ten, kto porusuje nocny klud.
@tyrkysovesrdce Tak nepros, ale volaj. Aj opakovane za noc. Neboj, hliadke tiez dojdu nervy tam chodit.
My sme tak mali vedla vo vchode fetakov co nevedeli čo robia v nočnom kľude, susedia to riešili aj z majiteľom a ten im povedal kým mu platia nerieši nech si volajú políciu každý deň aj,, jedného chytili bol záťah tak je kľud
@tyrkysovesrdce na SR neexistuje pravna uprava o nočnom klude.. respektive je nemožne to napravit ak sam" vytržnik" nechce napravu.. pride policia ? Stači neotvorit.. otvoriš ? Musia mat certifikovany hlukomer na ktorom nameraju hodnoty nad pripustnu hranicu, vieš kolko policajtov ho nosi ? 0... Musia na to volat hygienu, to trva par dni az tyzdnov, ked uz je po akcii.. bez toho nemozu dat ani pokutu..legalne nemaš čo spravit ak dotyčny sam nechce :D ..
@tyrkysovesrdce Pokutu neplatí majiteľ, ale rušitelia nočného kľudu. Hliadka príde, potichu si overí, či naozaj robia hluk, potom im zazvoní a skasiruje ich na mieste 😀Aj každú noc, dokedy to nájomníkov bude baviť 😁U nás sa odsťahovali 🤣 Cca po 3 pokutách.
@drago12587 Ale nedramatizuj...prídu a s radosťou skasiruju, u nás bez problémov.
@aurelia2000 ďakujem, volali sme zatiaľ 2 krát. Prvý krát neprišli( povedali,že to preveria) a druhý krát boli dosť ľahostajni. Ešte aj chlebíček policajtpm dali. Je to na nervy, keď majitelia su obmedzovani a nájomníci si z nás robia srandu. Je to ako boj s veternými mlynmi. Najlepšie riešenie je to predať a ísť do starého tehlového bytu.
@tyrkysovesrdce No ale ty keď voláš 158, tak to je nejaká centrála a odtiaľ pošlú príkaz na príslušný obvod. Keď zavoláš opakovane, že hliadka problém nevyriešila, tak budú mať problém. U nás sú policajti dosť ok, len ich je málo, nestíhajú vybavovať. U nás sa vo vedľajšom vchode staré babky pohádali, používali "cudzie" slová, niekto zavolal hliadku, aj policajtom sa ušlo z ich vulgárneho slovnika, no tak "úbohé babičky dôchodkyne" skasirovali...80€...nemali hotovosť, tak im prišlo poštou vyrozumenie aj číslo účtu, kam majú zaplatiť.
@aurelia2000 tak to má byť. Mamu tiež napadol sused slovne a tiež mu dali pokutu. To bolo v inom bytovom dome.
Budeme volať častejšie, keď nám zdravie dovolí. Len keby sa aj iní pridali. Nesťažujeme sa len my.
Ďakujem za rady
@tyrkysovesrdce čo konkrétne robia, keď rušia nočný kľud?
@sevrin hlasna hudba- basy a bola aj bitka a hádzanie nábytku. To je také najhoršie
@drago12587
nemáš pravdu.
@tyrkysovesrdce aha, tak to budú nejakí sociálne a zrejme aj mentálne slabší. Riešiť sa to dá, ale to potom by človeka čakalo zbytočné behanie po úradoch a komu by sa to chcelo...
@tyrkysovesrdce fúha,to máte ako rodina smolu,aj ty,aj tvoja matka. A opakovane,bývate v nejakej asi nie veľmi pozitívne vychytenej štvrti...to je blbe.
@maciatkolulu ja už mesiac bývam inde, nedala som to.Ale čo s tým bytom. Je to novostavba, tak sme sa tešili a nemame pokoj.
Predtým sme bývali v staršej bytovke v najme a tam bolo vždy ticho. Záleží od stavby a táto je na totalku odflaknuta.
@sevrin veď to ,treba na to povahu, energiu a dali sme do toho už veľa úsilia, si myslím. Písali sme na SBd, SOike, keďže stavba je šmejd, aj advokát sa do toho už zapojil. A to sme tam pár mesiacov. Takže hľadám iný byt, ja pre pokoj urobím všetko. Ja prespávam uz inde.
@tyrkysovesrdce moj sused to vyriesil z dotycnym rucne-strucne, samozrejme nikto nic nevidel a o nicom nevedel, ked sa policajti prisli pytat a odvtedy bol pokoj... akurat halu si musel dotycny premalovat trosku...