Opakované rušenie nočného kľudu

tyrkysovesrdce
28. apr 2024

Dobrý deň,
Kto máte osobnú a inú skúsenosť?
Bola privolaná hliadka polície, keď bol porušený nočný kľud.
Nenapísali záznam, ako ďalej postupovat?
Opakuje sa to a majitelia to neriešia.
Ďakujem

egonsk
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce moj sused to vyriesil z dotycnym rucne-strucne, samozrejme nikto nic nevidel a o nicom nevedel, ked sa policajti prisli pytat a odvtedy bol pokoj... akurat halu si musel dotycny premalovat trosku...

beata_k
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce Neviem o tom zeby sa pisal zaznam. Upozornia ich a hotovo. Ak neuposluchnu a hliadka je volana opakovane, tak blokova pokuta. Aspon ja tak viem.
A este jedna vec. Nikdy, ale nikdy im neklop a nepros ich aby boli tichsie. Lebo ked zavolas hliadku budu vediet kto volat. A ver, ze s takym exotom nechces mat nic spolocne.

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@egonsk ten byty sú v krátkodobom podnájme, čiže keby som ich mala všetkých bit, tak to sa nedá. Väčšinou ich upozorňujeme niekdy aj 3 krát. Ale väčšinou to nepomôže.

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@beata_k a keď sa tam nájomníci menia, tak kto znáša pokutu. Majiteľ je mimo.
Ďakujem

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@beata_k buď prosím alebo volám nikdy nie naraz.

beata_k
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce Ten, kto porusuje nocny klud.

beata_k
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce Tak nepros, ale volaj. Aj opakovane za noc. Neboj, hliadke tiez dojdu nervy tam chodit.

zuzulka558
28. apr 2024

My sme tak mali vedla vo vchode fetakov co nevedeli čo robia v nočnom kľude, susedia to riešili aj z majiteľom a ten im povedal kým mu platia nerieši nech si volajú políciu každý deň aj,, jedného chytili bol záťah tak je kľud

drago12587
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce na SR neexistuje pravna uprava o nočnom klude.. respektive je nemožne to napravit ak sam" vytržnik" nechce napravu.. pride policia ? Stači neotvorit.. otvoriš ? Musia mat certifikovany hlukomer na ktorom nameraju hodnoty nad pripustnu hranicu, vieš kolko policajtov ho nosi ? 0... Musia na to volat hygienu, to trva par dni az tyzdnov, ked uz je po akcii.. bez toho nemozu dat ani pokutu..legalne nemaš čo spravit ak dotyčny sam nechce :D ..

aurelia2000
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce Pokutu neplatí majiteľ, ale rušitelia nočného kľudu. Hliadka príde, potichu si overí, či naozaj robia hluk, potom im zazvoní a skasiruje ich na mieste 😀Aj každú noc, dokedy to nájomníkov bude baviť 😁U nás sa odsťahovali 🤣 Cca po 3 pokutách.
@drago12587 Ale nedramatizuj...prídu a s radosťou skasiruju, u nás bez problémov.

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@aurelia2000 ďakujem, volali sme zatiaľ 2 krát. Prvý krát neprišli( povedali,že to preveria) a druhý krát boli dosť ľahostajni. Ešte aj chlebíček policajtpm dali. Je to na nervy, keď majitelia su obmedzovani a nájomníci si z nás robia srandu. Je to ako boj s veternými mlynmi. Najlepšie riešenie je to predať a ísť do starého tehlového bytu.

aurelia2000
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce No ale ty keď voláš 158, tak to je nejaká centrála a odtiaľ pošlú príkaz na príslušný obvod. Keď zavoláš opakovane, že hliadka problém nevyriešila, tak budú mať problém. U nás sú policajti dosť ok, len ich je málo, nestíhajú vybavovať. U nás sa vo vedľajšom vchode staré babky pohádali, používali "cudzie" slová, niekto zavolal hliadku, aj policajtom sa ušlo z ich vulgárneho slovnika, no tak "úbohé babičky dôchodkyne" skasirovali...80€...nemali hotovosť, tak im prišlo poštou vyrozumenie aj číslo účtu, kam majú zaplatiť.

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@aurelia2000 tak to má byť. Mamu tiež napadol sused slovne a tiež mu dali pokutu. To bolo v inom bytovom dome.
Budeme volať častejšie, keď nám zdravie dovolí. Len keby sa aj iní pridali. Nesťažujeme sa len my.
Ďakujem za rady

sevrin
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce čo konkrétne robia, keď rušia nočný kľud?

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@sevrin hlasna hudba- basy a bola aj bitka a hádzanie nábytku. To je také najhoršie

mondolina
28. apr 2024

@drago12587
nemáš pravdu.

sevrin
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce aha, tak to budú nejakí sociálne a zrejme aj mentálne slabší. Riešiť sa to dá, ale to potom by človeka čakalo zbytočné behanie po úradoch a komu by sa to chcelo...

maciatkolulu
28. apr 2024

@tyrkysovesrdce fúha,to máte ako rodina smolu,aj ty,aj tvoja matka. A opakovane,bývate v nejakej asi nie veľmi pozitívne vychytenej štvrti...to je blbe.

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@maciatkolulu ja už mesiac bývam inde, nedala som to.Ale čo s tým bytom. Je to novostavba, tak sme sa tešili a nemame pokoj.
Predtým sme bývali v staršej bytovke v najme a tam bolo vždy ticho. Záleží od stavby a táto je na totalku odflaknuta.

tyrkysovesrdce
autor
28. apr 2024

@sevrin veď to ,treba na to povahu, energiu a dali sme do toho už veľa úsilia, si myslím. Písali sme na SBd, SOike, keďže stavba je šmejd, aj advokát sa do toho už zapojil. A to sme tam pár mesiacov. Takže hľadám iný byt, ja pre pokoj urobím všetko. Ja prespávam uz inde.