Chcem postaviť prístrešok na drevo. 6x1.4 m a výška cca 2 m. Prístrešok bude na neoevnych základoch - betónových kockách.
Bola som na úrade ohlásiť drobnú stavbu a oní ma poslali na Pozemkový a lesný úrad požiadať i vyňatie drobnej stavbe.
Zatiaľ som o tom nepočula že treba aj takyto úrad osloviť. Akú máte skúsenosti?
.
Ochrana pody je asi rozdelena na firmy - developerov, ktori skupuju pozemky a vo velkom na nich stavaju r.domy a bytove domy a na beznych obcanov, ktori si chcu postavit drobnu stavbu. Ti prvi mozu vsetko a ti druhi musia behat po uradoch, aby vynali 8m2 z podneho fondu.
Aj ja som musela vyňať pozemok kvôli prístrešku na auta a robiť dokonca stavebne povolenie 🤦... O nič nejde. Jedna žiadosť na pozemkovom fonde. 3€ kolok.
@hipuska
Veľmi pekne ďakujem.
Ak som správne pochopila tak mňa sa týka tá časť. .... jednorazovú vzmenu pozemku do 15 m2. Takže nepotrebujem riešiť pozemkový úrad
@memorybaby
Ak sa môžem opýtať. Koľko m2 mal prístrešok na auto
@monikatrideti viac ako 25m. Preto stavebko do 25 stačí len ohlasovacia povinnosť
@memorybaby
Ďakujem za vysvetlenie. Aj som na úrade oznámila že podľa zákona. Ktorý mi poslala v odkaze link. Tu na MK hipuska. Tak som dostala odpoveď že oni takú info nemajú .že musia niekam volať a overiť info. Uvidím čo mi povedia.....
@monikatrideti pozri sa, o aký druh pozemku ide...zjavne to bude orná pôda alebo niečo podobné....