Ohlásenie drobnej stavby

monikatrideti
19. sep 2022

Chcem postaviť prístrešok na drevo. 6x1.4 m a výška cca 2 m. Prístrešok bude na neoevnych základoch - betónových kockách.
Bola som na úrade ohlásiť drobnú stavbu a oní ma poslali na Pozemkový a lesný úrad požiadať i vyňatie drobnej stavbe.
Zatiaľ som o tom nepočula že treba aj takyto úrad osloviť. Akú máte skúsenosti?
.

hipuska
19. sep 2022

@monikatrideti pozri sa, o aký druh pozemku ide...zjavne to bude orná pôda alebo niečo podobné....

roja01
19. sep 2022

Ochrana pody je asi rozdelena na firmy - developerov, ktori skupuju pozemky a vo velkom na nich stavaju r.domy a bytove domy a na beznych obcanov, ktori si chcu postavit drobnu stavbu. Ti prvi mozu vsetko a ti druhi musia behat po uradoch, aby vynali 8m2 z podneho fondu.

memorybaby
19. sep 2022

Aj ja som musela vyňať pozemok kvôli prístrešku na auta a robiť dokonca stavebne povolenie 🤦... O nič nejde. Jedna žiadosť na pozemkovom fonde. 3€ kolok.

monikatrideti
autor
19. sep 2022

@hipuska
Veľmi pekne ďakujem.
Ak som správne pochopila tak mňa sa týka tá časť. .... jednorazovú vzmenu pozemku do 15 m2. Takže nepotrebujem riešiť pozemkový úrad

monikatrideti
autor
19. sep 2022

@memorybaby
Ak sa môžem opýtať. Koľko m2 mal prístrešok na auto

memorybaby
20. sep 2022

@monikatrideti viac ako 25m. Preto stavebko do 25 stačí len ohlasovacia povinnosť

monikatrideti
autor
20. sep 2022

@memorybaby
Ďakujem za vysvetlenie. Aj som na úrade oznámila že podľa zákona. Ktorý mi poslala v odkaze link. Tu na MK hipuska. Tak som dostala odpoveď že oni takú info nemajú .že musia niekam volať a overiť info. Uvidím čo mi povedia.....