Ohlásenie dieťaťa, ktoré dovŕšilo 3 roky

ivv8
2. jún 2023

Ahojte, dcera mala pred 2mi tyzdnami 3 roky, prisiel mi domov papier s prilozenym oznamenim ze ho mam zaslat na nejaky mail alebo priniest osobne. Den na to sme cestovali na dovolenku a ja som si povedala, ze sak to pocka, ved to nieke az tak dolezite. No a dnes ked sme sa bratili som zistila, ze moja mama upratovala a papier mi vyhodila :D zacala som googlit a vidim, ze uz vlastne ,,porusujem zakon,, meskam 2 tyzdne s oznamenim a dokonca ani neviem na aky mail mam toto potvrdenie zaslat. Nieje tu nahodou niekto kto mi vie pomoct kam toto oznamenie mam zaslat? som z BA- IV.
Dakujem

mamamasama
2. jún 2023

@ivv8 no neviem. Ja som neohlasovala nikde nič.

anonymous87
2. jún 2023

@ivv8 je to tlacivo, ktore musis posielat kde sa bude dieta nachadzat po dovrseni 3 roku. Myslim, ze to je toto. A adresu kam to mas poslat podla bydliska by ti mohli povedat na infolinke
https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/tlaci...

tosomja
2. jún 2023

Tlačivo to, ktoré je vyššie uvedené a posli kľudne na upsvar odkiaľ poberas rodinné prídavky. Alebo odkiaľ si poberala/poberas rodičovský. Oni si to preposlu kde potrebujú. Ja som poslala hneď na druhý deň po dovŕšení 3r, ale niekomu prišiel papier domov aj mesiac po 3. roku.

alenamihal
2. jún 2023

MOj syn bude mat 5r a ja som nic take neposielala a ani oni mne neposlali....potom nechapem ako to maju nastavene,ze niekto dostane ziadost a niekto nic..

anonymous87
2. jún 2023

@alenamihal ja som to posielala uz pri prvom synovi v roku 2016 🤷‍♀️

ivv8
autor
2. jún 2023

@alenamihal no nechapem ani ja, hlavne comu nerozumiem je, ze na co im toto je ? Lebo ja v tomto oznameni nevidim ziaden ale ze absolutne ziaden vyznam ani ked sa moc snazim. Preto mi to vlastne aj vypadlo z hlavy ze by po mne niekto realne chcel takuto sprostost.

lucia147852
2. jún 2023

@ivv8 stačí ak pôjdeš na najbližší upsvar im to dať. Mne to stratili a prišla mi normálne vyhrážka, že ak do 24 hodín neoznámim kde je dieťa, prídu s políciou 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

lucia147852
2. jún 2023

@ivv8 a ešte teda, je to absolútne k ničomu, aby sa tvárili že niečo robia s týraním deti

anonymous87
2. jún 2023

@ivv8 zaviedlo sa to po pripade malej Lucky (uz si nepamatam, ktory rok to bol)… ako prevencia

dada0902
2. jún 2023

Ano ako je to povinnosť nahlásiť po dovŕšení 3r kde sa dieťa bude nachádzať ci doma alebo do akej škôlky pôjde tlačivo si vytlač výpis a zanes na úrad ak ostane doma nezabudni ze ďalšiu zmenu treba opäť nahlásiť ja som staršieho po dovŕšení 3r nechala doma keďže som bola s mladšou na materskej ale o rok som ho už dala do škôlky tak som opäť nahlásila zmenu kde sa bude syn nachádzať ono keby som si to aj ja predtým neprečítala tiež by som o tomto nevedela ale pre istotu mi aj tak v tedy keď mal 3r volali z úradu ci som zmenu bola nahlásiť