Odvody zamestnávateľa

andreagartnerova
13. aug 2021

Ahojte, potrebujem poradiť, švagriná ukončila pracovný pomer dohodou (firma končila) počas RD, preplatili jej dovolenku a odstupné, pokračovala v RD. Po ani nie dvoch rokoch žiadala o podporu a zistila, že jej z toho čo dostala na výplatnej páske neodviedli do sociálnej poisťovne ani euro, iba do zdravotnej. Viete mi to vysvetliť? Rozmýšľala som, či náhodou keď bola na RD, že to za ňu platil štát.

tykat
14. aug 2021

@andreagartnerova koncila pocas RD alebo MD? Pocas RD sa odvody do socky a zdravotky platia, pocas MD sa plati len zdravotka a urazove do socky. Riesili sme to tento rok. Neviem ci to v minulosti bolo rovnako.

andreagartnerova
autor
14. aug 2021

@tykat ďakujem, mám pocit, že bola na RD už.

loginexistuje
14. aug 2021

lebo sa jej neobnovilo NP pocas RD je prerusene preto sa jej rata pravdepodobny VZ ale teda malo info na uplne presne vysvetlenie

andreagartnerova
autor
14. aug 2021

@loginexistuje a teda zamestnávateľ nemá povinnosť odvádzať do sociálky počas RD? Teda keď ona ho neprerušila a iba podpísala dohodu o ukončení pracovného pomeru.

loginexistuje
14. aug 2021

@andreagartnerova nie jasne ze nie zamestnavatel neplati odvody poistenie je prerusene NP aj v nezamestnanecke

loginexistuje
14. aug 2021

@andreagartnerova ak chcela najvyssiu podporu mohla ju mat stacilo obnovit NP tj vycerpat den dva dovolenky (nie dat si ju len preplatit

tykat
14. aug 2021

@loginexistuje ...aha, ano takto to urobila nasa zamestnankyna, z RD nastupila do prace = len vycerpala nejaku dovolenku a potom po ukonceni prac.pomeru jej z toho co dostala odviedli odvody aj do socky.