Dobrý deň, chcem sa informovať kto platí odvody do ZP za mňa, ak manžel je na MD a ja som dobrovoľne nezamestnaná. Pracovný pomer stále trvá, len pozícia bude bol a až v septembri. Vďaka za akékoľvek info.
Sama si zaplatíš.
Musíš si sama odvádzať, ja to mám rovnako.
Sama si musíš. Tak si zisti koľko si dlžná
@dzuli1 a môžem vedieť aká je výška odvodu? Ci sa to od niečoho odvíja?.. Dieťa nemá ešte 2 roky
79 €
ak nemáš ešte druhé dieťa (do 6 rokov), na ktoré by si sa mohla prihlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov tak si samoplatca, odvody sú okolo 80 Eur mesačne
@lucka_ke áno máme ešte jedno dieťa, ktoré bude mať 6 v júli
79€ mesačne aby som bola presná .. musíš sa nahlásiť na ZP a od dňa kedy si prestala poberať rodičovský príspevok si platiť ZP
Musíš si platiť sama, prihlás sa v zdravotke čím skôr a oni ti povedia koľko a kam treba platiť.
Na druhej dieťa sa vieš do jeho 6 rokov prihlásiť do zdravotnej poisťovne ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Len v tom prípade môže chodiť do škôlky max na 4 hodiny.
prihlás sa na staršie dieťa do ZP a poistné za teba bude platiť štát (do jeho 6 rokov - potom by si už bola samoplatca), ale ako ti písala melanta, je tam obmedzenie na 4 hod. pobytu v MŠ pre toto dieťa
@lucka_ke dieťa navštevuje škôlku, niekedy ostane aj dlhšie... Manžel je na MD od februára.. Ďakujem pekne za rady.. Budem sa ďalej informovať v danej ZP.. Pekný deň prajem
Ak si sa v poisťovni nenahlasila ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov, tak nikdo. Zamestnávateľ ho platí až budeš pracovať