Ahojte,
Ktora sa v tom vyzna,
ak dostane zamestnanec vypoved z dôvodu, ze neuspokojivo plní pracovné úlohy, ma narok zamestnanec na odstupne?
Je potrebne, aby mal pisomne napomenutie?
Dakujem za rady.
@kubinkovamaminka Za to, ze si neplni povinnosti by chcel dostat odstupne? A este k tomu po 4 odpracovanych mesiacoch? To je vtip?
🤣🤣😆😁😆 a ešte k tomu dovolenku na seycheloch
Otec ma zamestnanca a pytal sa ma ci ma narok na nieco také... Ďakujem za odpovede.
Ano viem, je to smiešne ale sú ľudia, kt. by chceli aj tie Seychely 🙃🤣
@kubinkovamaminka to fakt 4 mesiace či admini zase prepísali nadpis?
Za neplnenie si pracovnych povinnosti moze byt rad,ze vobec dostane nejaku mzdu,nie to este odstupne😂🤦🏻♀️ Odvaha a drzost ludi ozaj nema hranice.
@kubinkovamaminka ak pracuje 4 mesiace znamená to, že mu skončila skúšobná doba. Pokiaľ si riadne neplní svoje povinnosti - nie je možnosť dať okamžitú výpoveď. (podľa ZP nejde o hrubé porušenie prac. disciplíny). Ako prvé musí dostať "upozornenie na možnosť výpovede" - kde sa presne špecifikuje, ktorú časť z povinností uvedených v PZ si riadne neplní. Tiež sa tam uvádza ako má tieto nedostatky odstrániť a dokedy. A pokiaľ náprava nenastane - potom mu môže dať výpoveď a odvolávať sa na upozornenie, ktoré dostal a k náprave nedošlo.
@alenah31 dakujem za objasnenie. Vedela som, ze to bude nejako inak. Dakujem este raz.
@kubinkovamaminka niet za čo. Píšem ich aj u nás bohužiaľ dosť pravidelne☹ ako postupovať v týchto prípadoch a vzor takéhoto upozornenia nám robil firemný právnik (dôležité sú uvedené paragrafy, na základe ktorých toto upozornenie dávate).
Určite nemá nárok na odstupné..