Odôvodnenie na zmenu priezviska

miakurka
21. sep 2019

Ahojte, dcére idem meniť priezvisko, ex priateľ súhlasí. Takže sa chcem opýtať, aké dôvody ste dávali do žiadosti? Ďakujem

miakurka
autor
21. sep 2019

🔝🔝🔝🔝

julka828
21. sep 2019

@miakurka daj tam take dovody ake nato mas ze jej ho ides menit

julka828
21. sep 2019

@miakurka a ak nie tak potom su tu podobne temy presne tam rozoberaju ake dovody dat. Staci si vyhladat zmena priezviska

miakurka
autor
21. sep 2019

@julka828 príspevky sú z roku pána..

julka828
21. sep 2019

@miakurka ano ale ved tie dovody sa asi nemenia plus minus by to malo stacit aj teraz

milanm_
21. sep 2019

Netreba mat nejaký extra dôvod. Keď pracovník ktorý to ma na starosti vidí, že nie si dáky otentot čo sa chce volať Sandokan, tak ti naznači aby si si tam vymyslela dačo hodnoverné. (odcudzenie rodiny, vážne nezhody...) a maš to bez problémov. Osobna skusenost z tohto roka.

adka_22
21. sep 2019

@miakurka ja som to riešila takto pred rokom a dôvod som udala, že chcem aby dcéra mala rovnaké priezvisko ako ja z dôvodu že aj keď nastúpi do školy aby sa jej deti neposmievali že nemáme rovnaké priezvisko a hlavný dôvod bol ten, že tu sa otec nezaujíma od roka ani ho nepozná poriadne takže nevidím dôvod aby mala sním rovnaké meno. U vás neviem ci je rovnaká situácia

ukulela
26. sep 2019

@miakurka napíš tam že z praktických dôvodov,ako lekár,škola, cestovanie, apodobne ... A bývam rozdielne priezviská v bežnom živote nespôsobovali problémy. Keďže expartner súhlasí, nemal by s tým byť žiadny problém. Možno to uviesť ako z dôvodu zmeny rodinnej situácie žiadam o zmenu priezviska blablabla...

miakurka
autor
26. sep 2019

@ukulela už je to podané, čakám na rozhodnutie🙂

antonia15
6. máj 2021

@miakurka má niekto skúsenosť, že mu to prešlo aj keď otec nesúhlasil?