Dobrý deň chcel by som sa spýtať či stým nemá niekto skusenosť. Dňa 22.8 mi bol odobratý VP vo vedľajšom okrese za zostatkový alkohol 0,25 mg/l stalo sa to prvý krát. Moja otázka znie kedy mi príde list na pojednávanie na dopravný inšpektorát( prešli takmer 2 týždne a stale nič) a či sa to bude riešiť na DI v okrese v ktorom mam trvalý pobyt alebo na DI v okrese kde mi bol VP zadržaný.
podla mna v okrese trvaleho pobytu. vsak si zober, ze by ti vodicak zadrzali niekde v zahranici, to by si sa tam potom asi netrepal na pojednavanie.
Vitaj v klube nevodičov 🤣 tak ako pisu, prejednavat sa to bude v mieste trvaleho bydliska, pride ti rozhodnutie o zadrzani VP, pride Ti povinnost podrobit sa vysetreniu o zavislosti vo vztahu k alkoholu (psychiater) a ak Ta uzna, ze nie si zavisly, tak potom sa este musis podrobit psychologickym sedeniam v trvani 1 mesiac a to styrikrat po 3 hodiny. Ocakavaj pokutu priblizne 500 eur, psychiater okolo 60 eur, psychologicke sedenia cca do 300 eur. Zakaz cinnosti tak 8 az 12 mesiacov, co si mozes po polke poziadat o upustenie od zvysku, samozrejme este kolok 16 eur za opatovnu skusku.
No to je 0,52 promile, a aká bola opakovaná skúška?
@potkan212
@dominik868
Ešte dobre, že stále hovorím manželovi, že po oslave nemá na druhý deň hneď ráno šoférovať.
Lebo ako čítam, tak by to bola veľmi drahá oslava
@tom_i 0,23mg/l
@dominik868 Veď to je na promile vyše 0,5
@dominik868 tak 0,48 promile o čom?
@pannama1 tak nie 😀 prišlo mi že mam isť do michaloviec čo mam asi 60km od bydliska
@dominik868 to ozaj? tak to by som nebola cakala. by som povedala, ze to maju medzi sebou uz nejak prepojene a dohodnute, aby sa clovek nemusel trepat bohviekam. ale tak asi nie no.
Tu ide o zadržanie VP, nie odobratie... Predpokladám, že do 2-4 týždňov Ti príde rozhodnutie o zadržaní VP /myslím, že sa to rieši v rámci okresu trvalého bydliska/, potom väčšinou požadujú psychiatrické vyšetrenie, absolvovanie psychologického poradenstva...keď splníš všetky nimi nariadené podmienky, zaplatíš pokutu a odpykáš si minimálne polovicu trestu, môžeš požiadať o skoršie vrátenie VP. VP Ti vrátia až po absolvovaní skúšok na DI ...testy autoškoly....