Odhlásenie zo sociálnej a zdravotnej poisťovne

danka2009
4. mar 2023

Ahojte,
O mesiac odchádzam do Nórska pracovať, na SK si nechávam trvalý pobyt, ale budem nejaký čas v Nórsku a aj pracovať na Nórsku zmluvu, preto sa chcem opýtať, ako je to z odhlasením zo SP a ZP? Majú nejakú lehotu na to? Čo treba očakávať ? Ďakujem

mogaa
4. mar 2023

@danka2009 no odhlasujú ťa s dátumom kedy skončíš PP....ak si samoplatca tak s dátumom kedy to zrušíš(samozrejme do vtedy si platíš odvody)

januska12323
4. mar 2023

Kým nemáš zmluvu si vedený v slovenskej poisťovni. So zmluvou potom prídeš /napíšeš, zavoláš, že od tohoto dátumu si v zahraničnej, oni ťa vyradia a si vybavený.

slavomira236
4. mar 2023

@danka2009 pred cestou do uk som bola v zdravotke a odhlasila som sa

komplikovana
4. mar 2023

ja ked som sa chcela odhlasit zo svk poistovne, musela som dokladat papier, ze som poistena v inej krajine. Uz neviem co som posielala, ci vyplatnu pasku, ci pracovnu zmluvu, lebo v dany moment - aj ked som uz nove poistenie z vyplaty odvadzala, nemali v zahr. este spracovane papiere. Mozno bude najlepsie do zdravotky zavolat ako to funguje.

janka_23
4. mar 2023

Do zdravotky treba poslať pracovnú zmluvu, kartičku poistenca z inej krajiny, príp výplatnú pásku kde bude zrejme ze za teba platia odvody v inej krajine a oni ta odhlásia aj spätne. Iba pracovná zmluva je malo lebo zmluvu môžeš mať ale nastúpiť nemusíš. Po návrate sa zase musíš prihlásit

maranco
4. mar 2023

@danka2009 Keď si nechávaš trvalý pobyt na SK, zapni si schránku na doručovanie na slovensko.sk aby ti tam úrady vedeli posielať listy, lebo na SK poštu kvôli listu nebudeš cestovať.
Tiež si skontroluj či máš nový OP vydaný po 7/2021 aby si mohol elektronicky podpisovať ak niečo budeš vybavovať na diaľku s úradmi.

stefi_k
4. mar 2023

A uplne idealne je, ked si nechaš vystavit formular e106, v krajine, kde budeš poisteny a ten perdložis, je to potvrdenie o tom, že si poisteny v inom členskom štate.