Odhlásenie auta

13. nov 2022

Dobry den prosim o radu ako spravne postupovat,prosim neposmievat este som toto neriesila,mam stare auto ktore som nedavno dala opravit no po par dnoch odislo nacisto zacalo dymit skapal motor nejde nastarovat,uz nechcem vrazat do opravy.Mam jedneho zaujemcu ktory si ho chce odkupit za 100e chce ho na suciastky,s tym ze pride odtiahne si ho a da mi papier na odhlasenie.S tym papierom ja pojdem na policiu ci on?moze auto zobrat este predtym ako bude odhlasene?tabulky sa musia dat dolu?nechcem mat s tym problemy a naozaj sa nemam s kym poradit aby to nebol daky spekulant dakujem za radu

babovka2321
13. nov 2022

Tak kupno-predajnu zmluvu pories + jeho splnomocnenie pre teba, ze mozes auto odhlasit a je uz na nom, aby si ho prihlasil.

jeanne14
13. nov 2022

Tipujem že ho chceš úplne vyradiť z evidencie. Nie prepísať na nového majitela aby ho ďalej užíval ma jazdenie.
Nuž v tomto prípade to ale už nie je take jednoduché, ak sa mýlim nech ma niekto opraví ale ak auto chceš vyradiť úplne z evidencie musíš ho dať zošrotovať.
Niekoľko rokov dozadu, to šlo normálne vyradiť a auto si nechať na diely. To už možné myslím že nie je.
Najlepšie bude ak sa informuješ na evidencii vozidiel.

zanka777
14. nov 2022

Hlavne musí doniesť notárom overené splnomocnenie aby si mohla odhlásiť na jeho meno.... Potom. Už nech si berie auto kde chce a kedy chce ... Ty prídeš na políciu odhlásis ho tým pádom je jeho povinnosť ho prihlásiť na seba ale to už tvoja vec nie je.... Ty si si svoje splnila a tým to pre teba haslo 😉hlavne si skontroluj jeho občiansky a údaje či sedia a to splnomocnenie aby bolo úradne overené.

zanka777
14. nov 2022

@jeanne14 nie ona ho proste chce predať .... Je nepojazdné ale to ju nemusí zaujímať ani nikoho na polícii .... Proste ho predala a tým pádom len odhlasuje na nového majiteľa.... To je už na ňom či si ho prihlási(čo je jeho povinnosť)alebo nie...... Jediný kto z toho môže mať ďalej "problémy"je nový majiteľ

jeanne14
14. nov 2022

@zanka777 ja chápem z príspevku že ho chce odhlásiť a on ho chce na diely. Že jej dá papier na odhlásenie. Skús si to prečítať hore ešte raz.

zanka777
14. nov 2022

@jeanne14 ja chápem ale takto by to bolo zložitejšie ... Normálne ona nech ho len predá a budúci majiteľ nech si to už rieši ako chce a robí si s ním čo chce.... Úplne bez problémov to takto funguje vždy... Ona ho jednoducho predala.... V takom stave v akom je.... Odhlási na nového majiteľa a bodka
.. a keď ten nový majiteľ si ho bude chcieť rozpredávať na diely tak nech ho už on vyradí z evidencie a odhlási..... To už je na ňom....

jeanne14
14. nov 2022

@zanka777 áno, aj toto je možnosť. Ale to nerieši dany problém - že si chce nechať auto na diely. Čiže vyradené z evidencie, už bez ŠPZ, nutnosti pzp a STK EK atď. S týmto tu nový majiteľ zrejme súhlasiť nebude, keďže ho chce kúpiť za 100€ aby si ho mohol nechať na diely. Ak sa chápeme.
To už možné nie je, keďže auto treba dať zošrotovať.

zanka777
15. nov 2022

@jeanne14 ono nájdu sa aj takí...(x krát su to rómovia )ktorí majú 1350 áut na seba odhlasenych a neriešia žiaden prepis prihlásenie ani nič.... Pokuty ignorujú.... Zákony ignorujú a hotovo..... Aspoň by mala majiteľka(keby to teda bol ten prípad)pokoj so všetkým a len ho ako vravím odhlási na nového majiteľa 😁

jeanne14
15. nov 2022

@zanka777 takto áno. Ale už sa s tým nedá žiaľ vybabrať,kedysi to šlo. Že vam dal známy čo ma kovošrot doklad že auto prevzal, odovzdala si tabuľky a auto ti ostalo. Ale už to nie je takéto jednoduché. Nedá sa toto obísť no 🙈

zanka777
15. nov 2022

@jeanne14 áno toto viem že už nefunguje

autor
15. nov 2022

Ďakujem vám tak som sa rozhodla dať auto do srotu.tych 100€ mi nestojí za komplikácie lebo už vymýšľali záujemcovia