Ahojte.. Potrebujem pomôcť😞.. Možno to sem nepatrí ale neviem na koho iného sa obrátiť.. Moja mamina je na PN a vo štvrtok som jej ju mala zaniesť zamestnávateľovi.. Mala som pri sebe zelený, čierny a ružovy list.. Co človek nechcel ráno mi ukradol niekto tašku zo vsetkymi dokladmi, vecami aj s tou PNkou.. Ako ďalej postupovať aby jej PN vyplatili?..krádež bola nahlásené aj na polícii. V nemocnici jej urobili overenú kópiu iba zeleného tlačivá ze iné nemajú.. Nevieme ako ďalej postupovať..
Treba čo najrýchlejšie zavolať alebo aj ísť na sociálnu poisťovňu a riešiť to, možno by nebolo na škodu mať pri sebe aj správu od policajtov keby náhodu písali a možno im bude stačiť aj ten zelený papier
@paladia
@1bambinko1 ja som s kópiou bola u zamestnávateľa ten odomna pýtal akurát ten ružový a čierny.. A otec bol na sociálke vysvetlil co sa stalo a vraj oni ten zelený nepotrebujú a budú to riešiť keď bude má robiť viac ako 10 dní.. Tak som z toho jeleň..
lekar vystavi novu PN s novym cislom.. zamestnavatel potrebuje II. IIa. a az PN ukonci, tak IV. ta zelena cast je pre zamestnanca
@olifcek
Práveže žiadala aj v nemocnici vystavenie novej PN a nechceli jej dať lebo ze to majú už pod určitým číslom a oni kópie s toho nemajú.. Potom asi len čakať co v pondelok povie obvodný lekár a odvolať zdravotnú a sociálnu poisťovňu..
🙁
0906 171 989
02 3247 1989 infolinka socialnej poistovne. Opytaj sa tam,ci.im bude stacit ta kopia alebo ake tlacivo je náhradou.