Potrebujem poradit. Chcem ukoncit studium na vs. a odist za frajerom do zahranicia (holandsko), ktory tam studuje. Kam sa mam prihlasit ako platca zdravotneho poistenia? Kam mam oznamit ukoncenie studia? Chcem si tam najst brigadu, pracu, nejaky cas pobudnut. Neviem ako dlho tam budem. Vie niekto poradit?
@lucik194 nie, do skoly sa vratit v ziadnom pripade nechcem. Ok, odhlasim sa na SK a prihlasim sa v holandsku? Ci da sa nejako online to poriesit?
pozri si na webe, ja som toto riesila 15 rokov dozadu...... vtedy platilo inak ako teraz
online sa to urcite da, vypises tlacivo, ale pre istotu by som zavolala na info linku do zdravotky
@lucik194 dakujem
mne tam bola neterka, sa mi zdá že tam nie je možné ZP ako samoplatca, ale musíš mať komerčné poistenie...ona tam teda študovala, takže poistenie mala.....treba si to naozaj vopred zistiť, ale ak tam frajer študuje tak ti to vyzistí ....
@mogaa no ved to neviem ci hned najdem pracu, ci hned budem mat zmluvu, cize fakt netusim na zaklade coho sa prihlasit tam
no zatiaľ budeš mať len komerčné poistenie....
@mogaa a bude to stacit, myslite ze to bude ok? Netreba zdravotne poistenie cez zdravotnu poistovnu?
mas uz skolu ukoncenu? ci chces ju uplne zrusit a nikdy sa k nej nevratit? resp. pobudnut v holansku a potom sa vratit a dostudovat....?
preco si radsej nechces vybavit erazmus v holandsku?
ukoncenie studia v prvom rade na svoju univerzitu....
ked ododes do zahranicia a zacnes tam zit, mas povinnost odhlasit sa zo zdravotnej poistovni na SKK (pozri si do kolko dni sa mas povinnost odhlasit),