Kočky potrebujem poradit od kedy dieta može cestovat samo zo zahraničia??
To už radšej autobus - ten mi príde bezpečnejší.
@materina_duska ved koli bezpečnosti sa bojím
Ja som bola prvykrat sama ako 9 rocna v Rime 🙂 ale samozrejme od 1.triedy Zs take kratke cesty busom a vlakom po Slovensku - podla mba je to pripad od pripadu,decko od decka...
Ahoj. Aj ja by som brala ohľad právě na tú bezpečnosť. A je dobre, že sa bojí, treba to využiť. Netlačiť na bývalého, ale požiadať ho, že keď sa bojí, tak nie. radšej na autobus, ak by to šlo. Čo student agency? Tam je aj sprievodca, tak odovzdať jemu. A ty už na ňu počkáš u vás na stanici. Predpokladám, že to je od neho k tebe domov. Ak by bývalý robil problémy, tak by som požiadala o pomoc niekoho známeho, aby mu dohovoril, alebo sa obrátila na sociálku. Malá má oprávnený strach. Ak sa jej tam niečo stane, už bude neskoro lamentovať. Nedaj sa! Držím palčeky!
Neviem o akú cestu konkrétne ide, ale moja dcéra dnes cestuje sama lietadlom z UK do DE a odtiaľ do AT a má 13 😉 Cestovala sama aj tam 😉 Ak je to letecká spoločnosť, tak každá má svoje pravislá a treba si zistiť 😉
@dadika2504 pri klasickych leteckych spolocnostiach (nie nizkorozpoctovych) moze dieta o 4 rokov cestovat same ..Je za to poplatok 50eur v ramci europy ..
my sme neplatili žiadny poplatok. Normálne sme kúpili klasickú letenku. Len som sa v ck pýtala, či môže ísť sama a zisťovali mi to v podmienkach konkrétnych leteckých spoločnostiach. Potom sme mali ešte možnosť využiť službu "letuška" sa 80 € a to dcéra odmietla.
U niektorych leteckych spol. sa da zaplatit asistent, ktory dieta dovedie az k lietadlu a v cieli ju zas dalsi odprevadi az k osobe, ktora ma dieta vyzdvihnut.. kamoskina dcera (11) tak letela do statov..
Ale co sa tyka vlaku..zodpovednost za dieta ma stale rodic.. ja osobne by som sa bala dieta tak pustit.. predsalen sa moze po ceste hocico stat..ale zalezi od vyspelosti dietata...a neviem si predstavit, ze ju bude sprievodkyna strazit celu cestu..ved ma svoju robotu...
Mozno by bolo riesenie poprosit nejakeho cestujuceho, ktory cestuje aspon vacsinu tej trasy, ci by na nu dohliadol...
Ak dcerka nechce, tak by som ju vobec nenutila, ved to je dost dlha cesta a aj dost stanic, co ak nastupi niekto, kto sa nebude dcere pozdavat, tak bude mat celu cestu stres chuda......ak ti ma dcerku vratit po prazdninach, tak ju musi priviest on sam. Ved ak sa po ceste cosi stane, tak kto bude zodpovedny?? Ty lebo si to dovolila?? On lebo ju posadil na ten vlak?? V tomto by som bola neustupna, musel by ju priviest on a nie nechat dieta ist same........
ahoj e mam 16 rokov chcel by som sa dozviest či možem cestovat z UK na SK autobusovou linkou ako 16 .ročny? sám
Ahojte,moja dcera ma 14 rokov ja idem na leto pracovat do severneho talianska teda uz od maja.dcera bude doma s mojou mamou a chce prist za mnou hned ako to bude mozne takze asi po dvoch tyzdnoch a bude tu cele leto,medzi tym prideme v juni este samozrejme domov.len riesime ako sa tam dostane za mnou kedze autom tam nebudem.znamich tam mame plno ale pracuju a na otocku sk-it robit nikdo nebude.tak by cestovala BA-VIE HBF VIE HBF-VIE WBF VIE WBF-Inssbruck Innsburck-bolzano a odital autom..no cesta je to dlha,vo viedni by sa stretla s mojou kamoskou ktoru pozname dlho.ta by ju vzala z Hbf na westbahnhof.a odtial ju caka cesta samu.pustili by ste ju??je
Letela som v 11. Sú na to asistenčné služby na letiskách.
@cicus14 zavisi aj od toho, ako je samostatna, ci ovlada jazyk a hlavne ci na sama chce... Moja ma 12, pride mi to uplne nerealne, ona by ani nesla, bala by sa. Ale kazdy je iny. Ja som bola v 16r sama v Bruseli u znamych, maminych kamosov, brala som to ako dobrodruzstvo, takze to bolo fajn.
Ovlada perfektne nemcinu a tu na severe je preferovana najmä ta.ale vie aj anglicky a taliansky,v tom neni problem,ona sa vynajde 🙂 neboji sa lebo som sa jej pytala ona by do toho sla 🙂 inak to neviem riesit.. @sue pozname to 🙂 priatelova mama prisla za nami v lete touto prepravkou 🙂 ja len nemam rada ked nepoznam toho vodica ze ako soferuje :P
Dobry vecer.Chclla by som sa vas opytat mam letiet cez spolocnost ryaniar ale len s doprovodom 18 rocneho bratranca.Ideme k tete.Myslite ze ma na letisku pustia len s nim?Mam 14 rokov. ;)
dobri vecer chcela by som sa spitat ci moze syn 17 rocni od cestovat do zahranicia sam
@monika310 mozem sa spytat ako ste to vyriesili? Mame podobnu situaciu.
Mám 14 rokov a mohol som ísť v poriadku do írska cez spoločnosť rayniar sám bez toho aby letuška na mňa dohliadala.(išiel som do Írska)
Ja by som chcel sa spytat že ci by som mohol ocestovat ako 16 ročni bez rodičov prosim povecte mi
Mám podobnu situaciu neviem či ma náhodou vo vlaku nevykričia že som 15- a nebude sa to nejako riešiť,sama scestujem domou a naspat vlakom ale v tomto prípade ide o cestu 1hod. a pol rychlikom ja len že či náhodou s tým v rychliku nebudu mať problem že som mladšia ako 15 r (14) dakujem PS:potrebujem odpoved 🙂
@monika310 lietadlom od 15 rokov. teda aspon ryanair ma take podmienky, ze len v sprievode dospelej osoby.