Ahojte,
viem, že tu už bolo veľa príspevkov na túto tému, ale nejak som nenašla všetky odpovede na moje otázky.
Ako to už z názvu diskusie vyplýva, od 1.1.2016 som nezamestnaná a chcem sa prihlásiť na úrad práce v Rakúsku. Pracovala som v Prahe 7 rokov, trvalý pobyt mám na SVK. Manžel tu vo Viedni pracuje už vyše 1,5 roka. Žijem v Rakúsku už 1,5 roka a rada by som sa nechala cez manžela aj pripoistiť. Vedel by mi niekto poradiť, ako sa postupuje pri prihlasovaní sa na úrad práce a či sa mám najprv prihlásiť na úrad práce až potom sa pripoistiť? Vo formulári pripoistenia po mne totiž chcú Sozialversicherungnummer. A to nemám. Budem potrebovať aj niečo zo Slovenska, resp z ČR (okrem potvrdenia o ukončení pracovného pomeru)? Vopred vďaka
Maťa
@mihula Dakujem. Aj ja som usudila, ze bude najlepsie ist najprv tam. Hned som tam aj skocila a je to vsetko vybavene. Aj o Sozialversicherung sa postaraju - do 1-2 tyzdnov mam dostat cislo a potom si mozem poziadat o e-card. Dohodli sme sa na terminoch, kedy mam k nim este ist. Zatial po mne este ziadne dokumenty nechceli, tak uvidime, ako bude dalej.
Pekny dnik prajem 🙂
@misunovamartina neviem ako v Rakusku,ale v taliansku sa najprv prihlasim na danovom urade dostanem danove cislo,nieco ako u nas rodne cislo.Musi ha mat kazdy clovek,aj novonarodene dieta.A potom pokracujes vo vybavovani ostatnych veci a davok.bez neho sa nepohnes nekde,ani k lekarovi.myslim,ze v rakusku je to iste