Zdravím. Mama je po operácii zlomenej ruky a rebier a má nariadenú celodennú starostlivosť. Som riadne zamestnaný, tak ma jej obvodná lekárka vypísala na krátkodobú OČR na 14 dní, ktoré už ale uplynuli, lenže mama stále potrebuje moju pomoc. Chápem to správne, že po uplynutí tejto doby 14 dní, mi OČR pokračuje a ja môžem zostať doma a starať sa o mamu, len s tým rozdielom, že už to nebudem mať platené a musím si sám zaplatiť zdravotné odvody až do skončenia OČR? Alebo potrebujem ďalšiu OČRku, či nejaké iné potvrdenie od lekárky? Niečo takéto riešim prvýkrát v živote, tak vôbec netuším ako to funguje. Ďakujem
@andreakotesova Keď mamu prepúšťali z nemocnice, tak sestrička povedala, že OČRku vybaví jej obvodná lekárka. Teraz sú to však už 3týždne a na stránke Sociálnej poisťovne sa píše, že toto potvrdenie na dlhodobú OČR nie je možné vystaviť spätne. Ešte je tu možnosť, aby som ja sám šiel na PN, ale nechcem tým zaťažovať svoju lekárku, to si radšej zaplatím tie odvody. Dôležité je len, aby mama nezostávala sama doma, je to už dôchodkyňa..
@lasershark ak bola mama v nemocnici hospitalizovaná, tak si skús vybaviť dlhodobú OČR. Tá môže trvať dlhšie.