Dobrý deň, dá sa poberať aj naďalej Pandemická Očr ak sa rodič rozhodne zostať s dieťaťom doma aj keď jeho škôlku resp. školu otvoria? Ako dôvod je nepriaznivý zdravotný stav jedného z rodičov.
ak otvoria školy, MŠ - doma môžeš ostať ale bez pandemickej OČR...
@lienkazienka nie - a výnimky nie sú.
Nie ostať doma môže ale bez ocr
Kym boli skolky a skoly zavrete, tak tu plno ludi fnukalo, nech ich uz otvoria. Rodicia sa doma idu zblaznit, deti sa pytaju na spoluziakov, chcu uz chodit. Teraz ich otvoria, tak budeme riesit ako deti do skolok a skol nedat, ako ostat nadalej na OCR...
Nie včera to hovorili, štát už nemá na platenie týchto očierok :/ preto deti musia. OČR trvá len kým sú zatvorené škôly tak že ak si z regiónu v ktorom sa škôlky neotvoria tak očr pokračuje
Nie
Ale aby som odpovedala aj k veci - ak je dana skolka otvorena, tak nie je dovod na pandemicku OCR. Je narok na riadnu OCR v pripade, ze dieta bude chore. Ak skolka ostane zatvorena (rozhodnutim hygieny, alebo kvoli covid automatu, alebo kvoli choremu personalu, ze nie je schopna prevadzky a pod.), tak vtedy narok na OCR je.
@lienkazienka verím, že si len žartovala 😀
Uvidíme ako sa vôbec otvoria MŠ a ZŠ. Čo som zachytila, tak okres Hlohovec, okres Prievidza neotvára, pre okres Partizánske je vydané odporúčanie neotvoriť, krízový štáb má zasadnúť v piatok.
@lienkazienka ak ma jeden z rodicov nepriaznivy zdravotny stav, tak potom PN pre neho, OCR sa na neho vztahuje len ak by potreboval opateru inej osoby. MS s tym nic nema
Nie, vcera to aj zdoraznili na TB, ze pandemicka ocr nebude