OČR v prípade, že nedám testovať dieťa

ovaaa
26. okt 2020

Ahojte žienky. Trosku mam zmatok. Pand.OCR sa pobera na zaklade uzatvorenia skol. Matelko vyhlasil, ze ak sa niekto neda testovat, tak nema narok na OCR, PN atd. a musi byt 10 dni v karantene. Ja sa testovat dam kvoli praci ale syna by som nedala. Aky vplyv to ma na OCR? Na soc.poistovni som nenasla ziadne postihy nevyplatenia pand.ocr.

lenka2710
26. okt 2020

@ovaaa a koľko ma syn rokov??

ovaaa
autor
26. okt 2020

10r

lenka2710
26. okt 2020

@ovaaa neviem ako to je zasa teraz, ale pandemicka ocr by platila, keby bola daná škola zatvorená, keď nedáš testovať, na to sa asi pandemicka ocr vyplácať nebude, ale nechcem šíriť bludy, možno sa tu v tom niekto vyzná lepšie

mogaa
26. okt 2020

@ovaaa z tohto dôvodu nie je možná pandemická OČR....teda z dôvodu že dieťa nepôjde na testy.....tak ako nie je možná pandemická PN ako keď dospelý nejde na test nie je možná ani pandemická OČR.....a nechápem prečo sa pýtaš na pandemickú OČR keď sa ideš testovať.....kvôli dieťaťu aby mohlo chodiť von? potvrdenie o tom že dieťa bolo na tetsovaní môže vyžadovať aj škola, ak teda chodí na prvý stupeň....

sylvia_123
26. okt 2020

@mogaa a na zaklade akeho paragrafu toto tvrdis? Jaj aha, v TV sa vyhrazali.. Potom sa nedivim, ze plan testovania na Orave bol splneny.

lubka73
26. okt 2020

@ovaaa
Nárok na pandemické OČR preto majú iba tie oprávnené osoby, ktoré sa starajú o deti do 11 rokov (do 18 rokov pri deťoch s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom), ktorých trieda bola uzatvorená riaditeľom školy v súlade s pripravovaným rozhodnutím ministra školstva.
cize ak nemaju zatvorenu triedu, alebo skolu nemas narok na pandemicku OCR, mas to na stranke SP

ovaaa
autor
26. okt 2020

Toto si myslim aj ja, ze test nema na to vplyv. Dnes ale zase hovorili na Markize, ze aj skola si moze vyziadat certifikat testu. Tazko citat v ich riadkoch. Predpokladam, ze mysleli 10r deti, ktore su vo 4r....ostatni boh vie kedy pojdu do skoly.

ovaaa
autor
26. okt 2020

@lenka2710 ked uzavru skolu kvoli pandemii tak je to pandemicka OCR, kt je do 11r...

ovaaa
autor
26. okt 2020

@mogaa Je na 2 stupni 5r, ich trieda ako aj ine boli uzatvorene z dovodu pandemie. Narok na OCR je. Pytala som sa, ci ma vplyv na OCR to, ak ho nedam testovat. Pokial viem je povoleny pobyt v prirode....my sme zavrety doma!

ovaaa
autor
26. okt 2020

@lubka73 Toto viem....pytala som sa ine.

namornicka
26. okt 2020

Ked ho nedas testovat, nemas narok na OCR, je to akoby prekazka na tvojej strane. Ale kedze ma syn 10 rokov a zavreli im skolu tak na neho pandemicku OCR cerpat mozes. Predpokladam, ze ak mas zaujem ju cerpat a mas este tu moznost, nezalezi ti ci by to bolo kvoli netestovaniu alebo zatvoreniu skoly. Dolezite je to, ze mas na nu narok.

namornicka
26. okt 2020

@ovaaa ty myslis ci to ma vplyv na tvoju existujucu OCR? Myslim, ze nie. Musi byt doma a tym padom ho nema kto kontrolovat a riesit.

ovaaa
autor
27. okt 2020

@namornicka ano toto som sa pytala.Dakujem

smolinka024
27. okt 2020

este ide asi o to dokedy bude mat dieta zatvorenu skolu - dovtedy mozes asi poberat tu pandemicku OCR na neho, ale ak ju otvoria (po testoch na ktore dieta neposles a nedas ho ani do skoly, podla mna ti ocr konci) iba ak by si presla na klasicku ocr vystavenu lekarom z dovodu choroby - co je na 10 dni max...

stejja9
28. okt 2020

Školy, resp.2 . stupeň, sú zatvorené do 27.11. Čiže dovtedy môžem čerpať OCR s dieťaťom (10 r.), že? Sme taky istý pripad. Tiež nechcem testovať dieta, celý čas len doma, distancna výučba, nepohne sa ani z izby a má ísť na testy?!, pričom dieťa z 1.st.chodi denne do škôlky a je v kolektíve... 🤷