Ahojte mamičky chcem m sa spýtať ci ste niektorá boli na OCR s dieťaťom kým ste čakali na rozhodnutie z posudkovej ohľadne predloženého plateného rodicaku. Malý bude mať 3 roky a podávam si a predĺžený rodičakale keďže som sama na neho nemôžem byť bez peňazí 3 mesiace kymmi príde schválenie tak by som s nim šla na OCR ale neviem ako to funguje. Do práce nemôžem nastúpiť nemám ho sky nechať na ten čas. Ďakujem za odpoveď
@evamarek77 áno ma zdravotné problémy bývalý 0lati 70€ mesačne viac sa nestará a nájom sa sám nezaplatí skúsim ešte sa spýtať na pandemicky. A ešte otázka prečo je OCR len 10 dní? To ako za 10 dní je dieťa zdravé z každej choroby?
@maculik38 už je 14 dni a môžeš ostať aj dlhšie ale nemáš to platené
@evamarek77 som zamestnaná ale ešte na RD
@evamarek77 v reále je 14 dni, už to mame aj odskúšané
@evamarek77 máš na to nárok pri akejkoľvek diagnóze aj lekárovi, my sme boli s obyčajnou chrípkou
@evamarek77 ďakujem pekne skúsim sa popýtať u našej pediatricky a niečo vymyslím
@maculik38 na pandemický RP nárok nemáš - na ten majú nárok matky, ktoré čestne prehlásia, že po RD nemajú nárok na iný príspevok alebo dávku - a to ty máš, si zamestnaná a máš sa kam vrátiť. Ostatne ty si povinná zo zákona min. mesiac pred koncom RD oznámiť zamestnávateľovi svoj návrat. Zamestnávateľ musí s akýmkoľvek tvojim "nenástupom" po tvojej RD súhlasiť.
Ale veď ty máš nárok na pandemickú OČR pokiaľ tvoje dieťa nie je zapísané v žiadnej škôlke či inom podobnom zariadení - toto stále platí kým neskončí mimoriadna situácia. - rovnako ako pri pandemickm RP. Pokiaľ by tvoja pandemická OČR bola nižšia ako teraz berieš RP SP ti do jeho výšky bude doplácať rozdiel. Oznám nástup do práce - zároveň v ten istý deň ako by si do práce mala nastúpiť požiadaj o pandemickú OČR - do práce sa vrátiť musíš - aby si mala nárok na platenú OČR musíš mať aktívne NP a to ako soba na RD nemáš.