OČR počas zavretej škôlky

17. dec 2024

Manzel by počas prazdnin zostal s detmi. V praci majú nastavene KPI podľa odbavenych klientov, ale keďže všetci sú odcestovani po rodinách, silvestroch, nema v robote čo robit a potom sa mu nesplnené ciele odrážajú na mesačných/kvartalnych vysledkoch. Rozmyslam, ako to najvýhodnejšie vymysliet, aby až tak finančne neprerobil a ani aby si dovolenku až tak nemíňal, nakoľko mame dosť casto chore deti a potrebujeme si ju setrit aj kvôli prázdninám. Tuto OCR ide čerpať 1x. Dobre to chapem, že ideálne je ju čerpať len cez pracovne dni (nie cez vikend, lebo potom by mal cez vikend nezaplatenú mzdu zamestnavatelom, či rozmyslam zle a mal by do toho zahrnúť aj vikend? Bohuzial, sviatok tam padne vzdy. Takze lepšia varianta pri TPP je čerpať OCR 28.12-5.12 alebo 30.12-3.1. A zvyšné pracovne dni dovolenka? Dakujem

autor
17. dec 2024

Oprava 5.1.
KPI ma nastavene na odbavenych klientov za pracovný den

patka06
17. dec 2024

OČR je na kalendárne dni

patka06
17. dec 2024

Môže mať 14 dní, teda od 23.12 - 05.01 a ušetrí dovolenku

draik
17. dec 2024

Závisí aj od toho, či je je škôlka uzatvorená jedným dátumom od-do, alebo či zriaďovateľ určil len konkrétne dni, pracovné. Tento rok má na to celkom príležitosť, vzhľadom na rozloženie sviatkov.

autor
17. dec 2024

@draik Zriaďovateľ zavrel skolku v termíne od 23.12.-7.1.
20.12. Je skolka zavreta zas z prevádzkových dovodov. Mne ide o to, či je pre nás finančne výhodnejšie, aby zamestnavatel platil vikendy (velka korporácia), alebo sa mzda nepočíta počas víkendov ale pri OCR Ano

janagem
17. dec 2024

Ak muž robí normálne tak mu zamestnávateľ víkend neprepláca lebo cezez nepracuje normálne. Ako má tvoj muž nastavenú zmluvu?

elanor
17. dec 2024

z akeho dovodu by mu mal ist plat cez vikendy, ak nepracuje??? nerozumiem uplne tvojim myslienkovym pochodom. Alebo to chce tak, ze cez tyzdne ocr, a na vikend ukoncit, a ist na vikend do prace?
OCR naopak je za kalendarne dni, ci aj za dni, keby ma v praci volno...

majka99999
17. dec 2024

Si uz pracovala niekde? Normalny zamestnanec cez vikend mzdu nema, kedze nepracuje. Jasne, ak si predavacka a robis cez vikend, mzda ide. Ak nieco zamestnavatel preplati, tak statne sviatky, ktore pripadnu na po-pi. Tak by som odporucala dovolenku 20. a 23., potom sviatky 24-26 sa preplatia standardne a od 27 moze moze mat ocr. CiOCR je vypadok prijmu, radsej by som obetovala 2 dni dovolenky, aby som mala 3 dni sviatkov.

autor
17. dec 2024

Nie, pracuje klasicky len počas pracovného týždňa. A nie som si ista, ako sa pocita mzda, či na kalendárne dni, či pracovne. Ak napr bude na OCR 7 kalendárnych dni, tak či to znamená, že nedostane 1/4 platu a započítajú sa do výpočtu mzdy napr 4 dni, 1 sviatok a 2 dni z vikendu

katie253
17. dec 2024

Myslím ze je tam podmienka, že OCR sa môže v tomto prípade vziať iba raz a max na 14 dni. Nedá sa rozdeliť.

majka99999
17. dec 2024

Cize OCR od 27.12. do nedele 5.1. a 6.1. je zase sviatok. Ak je skolka otvorena od 7.1., tak takto by to pokrylo prazdniny najvyhodnejsie. Pripadne toho 7.1. si vezmi volno ty. Este su prazdniny v skole, mozno otvoria az v stredu.

autor
17. dec 2024

@majka99999 Ano, o toto mi išlo, Dakujem. Ja pracujem v malej firme, kde sa robi aj cez sviatky, vikendy, ako je treba a nejde sa úplne podľa zakona v prípade odmenovania, takze nie som znalá, ako sa to pocita.