Ahojte, premyslam tu uz nad buducim rokom a letom. Je mozne cerpat OCR pocas zavretej skolky v lete, ze najprv jeden rodic a potom druhy rodic na to iste dieta. Budeme mat skolku otvorenu len prve dva julove tyzdne. Dakujem
Na jedno dieťa len 14 dni .tým že ja mám dvojky tak sme mali 2 x po 14 dni . U vás môže len jeden zobrať na 14 dni.obaja nemôžete na jedno dieťa vziať 2 krát ocr kvôli zatvorenej škôlke
@parvinka0001 to som si aj myslela, dakujem
Ano, da sa. Ale nie pocas celej doby zatvorenia, ak bude dlhsie. Iba klasickych 14 dni. A mari sa mi, ze len jeden rodic.
Inak baby neviete či sa to dá aj na Vianočné prázdniny ? V lete sme to využili . Ale nikde som nenašla či aj cez Vianoce
@parvinka0001 skolky nemaju prazdniny. Cize ano, ak zriadovatel skolku zavrie, bez ohladu na dovod, mas na skolkara narok na ocr, aj ked je dieta zdrave.
@elanor áno v lete sme to využili aj viacero mamiciek čo som čítala .ale k vianociam som žiaľ nenašla či sa dá či nie . Ale skúsila som im napísať na sociálnu poisťovňu .tak som zvedavá čo odpisu
@parvinka0001 je jedno či Vianoce, či leto, či chrípkové "prázdniny". Škôlka oficiálne prázdniny nemá, keďže nespadajú pod školský zákon a preto každé uzatvorenie je rozhodnutím zriadovatela, resp príslušných úradov a teda je možné čerpať očr počas uzatvorenia. Stále však platí,že max 14 dní a rodičia sa prestriedať nemôžu
@lilinka88 ano už mi odpísali aj sociálka . Musim sa opýtať riaditeľky že kedy doniesť papier
a ide o spadovu skolku? Nie je spadova skolka otvorena? Lebo pokial viem aj to hra ulohu. A nie urcite nie viac nez 14 dni alebo striedanie rodicov...
@cookie29 ano je to nasa spadova skolka, nahradnu nemame. Ja to chcem len na 14 dni, to mi jej jasne, skor mi islo o to, ci sa mozeme vystriedat tak uz viem, ze nie. Riesime to aj preto, lebo mladsia bude mat v maji 3 roky a musime nejak vykryt cas az do septembra, tak pocitame kazdy den, ako a ci by to vyslo.
@parvinka0001 je jedno ake je rocne obdobie. Rozhoduje je, ze niekto kto nato ma pravo, zavrie skolku. A tiez je jedno ci je to stat, mesto, riaditelka, alebo iny statny organ (napr. hygiena).
Je zatvorena? ak ano, mas narok. Bodka.
@cookie29 ci je alebo nieje ponuka zbernej skolky, sa neskuma, lebo je to irelevantne. Ziadny rodic nieje povinny moznost zbernej/nahradjen skolky vyuzit, ani mesto/obec nema ziadnu povinnost taku skolku zriadit.
Ano je taka moznost.