OČR po ukončení zamestnania

dadally
9. jún 2023

Ahojte, vedel by mi prosím niekto poradiť v nasledovnej situácii ohľadom OČR? Rok som bola po rodičovskej dovolenke zamestnaná, 31.5. mi skončil pracovný pomer. Dieťa do 11 rokov dostalo kiahne. Išla som teda v ochrannej lehote (1.6.) na OČR. Viem, že je 14 dní maximálne. Teraz dostalo kiahne aj druhé dieťa. Neviete mi prosím poradiť ako ďalej? Či je možné ísť na OČR aj s druhým dieťaťom? Mala by som si riešiť úrad práce a hľadanie zamestnania, ale do škôlky ísť nemôže. Ďakujem za akýkoľvek postreh.

klarissa25
9. jún 2023

Už nemáš nárok na ocr. Však na úrad práce sa môžeš tak ci tak evidovať. Dieťa nebude mať kiahne pol roka...

elanor
9. jún 2023

na druhe dieta to bude uz dalsia nova ocr, a tu nestihas zacat v ochrannej lehote, takze bohuzial...

dadally
autor
11. jún 2023

@klarissa25 ďakujem. Len som nevedela, či nie je možnosť mať OČR aj dlhšie, len neplatenú.

dadally
autor
11. jún 2023

@elanor ďakujem.

elanor
11. jún 2023

@dadally ak nemas kedy pre chore deti vybehnut sa evidovat na urad prace, tak si tu druhu ocr vypisat daj, len ju uz nebudes mat platenu. Ale aspon sa ti posunie 7 dnovy termin na evidovanie sa na urade prace.
Ak stihas vybehnut na urad, tak inak ta ocr nema zmysel. Lebo icr je prioritne ospravednenie nepritomnosti na pracovisku, kedze uz nepracujes, tak ti ju netreba, navyse, ked uz bude bez naroku na osetrovne. Jedine, by mala zmysel, ak potrebujes poposuvat zakonne terminy na prihlasenie sa na urad prace.

dadally
autor
11. jún 2023

@elanor ďakujem. Intenzívne hľadám prácu, úrad a papierovačky by som si najradšej ušetrila úplne. Len kvôli odvodom by som tam šla. Vďaka ešte raz 🙂