Ahojte žienky. V lete mám termín pôrodu, kvôli ktorému si chce moja mamina vybrať dovolenku aby mi pomohla. Ja som jej navrhla vybrať si radšej OČR, pretože ku mne nejde oddychovať ale reálne sa starať o mňa aj vnúčatá. Prosím, vy, čo máte skúsenosti, vzťahuje sa OČR aj na takéto prípady? Je zamenstnávateľ povinný OČR udeliť? (mamina pracuje na pošte). Ďakujem za odpovede 🙂
Porod ani tehotenstvo nie je diagnoza,takze neviem co by ti lekar napisal do takej OCRky.To by potom kazda babka takto vypomahala dceram po porode.Manzel nemoze ostat doma na otcovskej tie 2 tyzdne a pomahat?
manzel moze ist na dva tyzdne na otcovsku, babka nema dovod dostat OCR moze si vziat dovolenku
@iva235 Určite jej nikto OČR z tohto dôvodu nevypíše.
dakujem vam za odpovede 🙂
Baby ale lekár môže vypísať ocr na staršie dieťa, ktoré nemôže zostať samé doma, keď sa maminka nemôže oňho starať, lebo pôjde do nemocnice. Aj pre otca sa takto vypisuje. Ale len na čas strávený v pôrodnici predpokladám.
@iva235 OCR neudeluje zamestnavatel, vypisuje ju lekar.
Ak tvoj lekar zhodnoti, ze si v stave, ze nie si schopna postarat sa o seba, ze mas nejaku diagnozu, tak moze vypisat pribuznym OCR.
Ale bezne to po porode lekar nevypise, ak nebudes mat velke problemy.