OČR po PN

reni1512
6. sep 2024

Ahojte zienky mamky
Prosim bol niekto v situacii aka ma caka a vie mi poradit? Som zamestnana, momentalne na PNke na ktorej nadalej ostavam. Syna caka operacia 19.11. Bude tam min tyzden.
Mam ukoncit den pred PN? A od dalsieho dna ako budu vediet ze sme v nemocnici, proste ako prejdem na očrku?
Da sa to vobec zo dna na den z pn na ocr ?
Nemam v tom jasno 1x to idem riesit
Dakujem🙏

eleanor2510
6. sep 2024

@reni1512 ked je syn v nemocnici, nemôžeš byt na OCR, ved sa o neho stara nemocnica, a nie ty. Ak tam budes s nim, na to je špecifická PN ako sprevadzanie dieťaťa v nemocnici.

patka06
6. sep 2024

Ak je dieťa hospitalizované nemáš nárok na OČR.
A.k si s ním, vystaví nemocnica PN s DG. Z 76,3 Zdravá osoba sprevádzajúca chorého
Po prepustení môžeš na OCR od pediatričky

reni1512
autor
6. sep 2024

@eleanor2510 ano budem s nim hospitalizovana.. cize moja obvodna mi da na ten cas specificku pn? Dakujem krasne!

reni1512
autor
6. sep 2024

@patka06 dakujem ❤️🙏

tanyan
6. sep 2024

Som laik, ale nebolo by jednoduchšie neukončovať bežiacu PN a iba zmeniť miesto pobytu?

zuzkavladko
6. sep 2024

@reni1512 nie tvoja obvodna. Daju ti ju v nemocnici, kde bude dieta hospitalizovane.

reni1512
autor
6. sep 2024

@tanyan nemam sajnu ci je mozne dat pn do nemocnice

reni1512
autor
6. sep 2024

@zuzkavladko to znamena, ze ja neurobim nic len prejdem plynule na specificku pn akurat mi ju v nemocnici musia zmenit, tak?

tanyan
6. sep 2024

@reni1512 Ak začneš novú PN, tak budeš mať opäť prvé 3 dni nižšiu sadzbu.

slava76
6. sep 2024

Ale, tak PN si so sebou ak dobre rozumiem. Nemozes byt PN s dietatom v nemocnici. To by lekar musel xmenit miesto pobytu a predsa ak si chora ,mas sa liecit . To by ti asi doktor nevystavi . Lebo socialka chodi domov a nie po nemocniciach. Jedine Ukoncit tvoju PN a ist na OCR s dietatom, ktoru ti vystavi bud nemocnica alebo detska lekarka.

eleanor2510
6. sep 2024

@slava76 uz to tu bolo vysvetlene, pre taketo pripady presne existuje PN ako sprevadzanie choreho v nemocnici, ako sme tu uz autorke napísali. Nemoze mat predsa OCR, ked je dieta v starostlivosti nemocnice. Je to PN, len sa vtedy autorka neberie ako chora, ale ako sprevadzajuca osoba.