OČR naraz s prácou

sisa183
19. sep 2024

Dobrý deň. Pár dni dozadu som bola s dcérou na OČR. Bola chorá ale do 10 musela byť žiaľ v škôlke ten jeden deň ešte. (Slobodná matka ). V práci to mám dosť náročné. Sr mi mi vystavila OČR od toho dňa, kedy som ešte bola v práci. Mize byt z toho problém alebo mám poprosiť v práci či by sa nejako nedali prehodiť hodiny na iný deň. Stalo sa mi prvý krat niečo takéto. Ďakujem.

viestta
19. sep 2024

@sisa183 ano, poziadaj o prehodenie, pretoze vsetko sa to zide na SP a bude problem

nikaeli
19. sep 2024

@sisa183 a doriešila by som to aj v škôlke, aby sedela dochádzka.. ak si mala vystavenú OČR, nemôže byť prítomná v MŠ.. nezabudni na jedáleň..

mogaa
19. sep 2024

zamestnávateľ na OČR vypisuje dárum kedy si bola naposledy v práci....nemôžu sa tam dátumy prelínať.....takže opraviť buď OČR alebo u zamestnávateľa aby ti prepísal odpracované hodiny ako nadčas, prípadne na iný dátum kedy nie si na OČR

ankare
19. sep 2024

@nikaeli a to aj niekto kontroluje, či dieťa, na ktoré je vystavena OCR, nie je v škôlke?

nikaeli
19. sep 2024

@ankare na konci mesiaca sa posiela na sociálku dochádzka detí, takže áno, niekto to kontroluje.. bez ohľadu na to, že ide o slobodnú matku, ktorá to má v práci náročné. Naviac problém z toho môže mať aj lekár.

lucilaines
19. sep 2024

Ja som nedavno bola s podobnym problemom priamo na socialke sa radit. Bola som na ocr, ale jeden den som musela ist do prace, dieta ale nebolo v skolke. Je tam na to normalne kolonka, kde sa daju vypisat datumy, ktore si bola v praci, pocas trvania ocr. Konkretne mi to pani vysvetlovala, ze ak mam dva tyzdne ocr, ale niektore dni mi moze babka zavarovat napriklad, kludne pocas nich mozem ist do prace a ocr neprerusovat, len to tam potom uviest. Takze mozno by sa toto dalo pouzit aj na teba. Kazdopadne ja som o tomto vobec netusila, takze mozno to niekomu pomoze.