Očr nad 10 rokov a bronchiálna astma.

simovarad
25. mar 2020

Dobrý deň, moja dcerka 12r. ma bronchialnu astmu, momentálne sme mali aj spirometriu zhorsenu do toho prisla karantena, ostala som s ňou na očr, nevie mi niekto poradiť ako to je s predlzenim očr kvôli karanténe, bude sa to vzťahovať aj na nás ked mám obavu ju nechať samú doma zo zdravotných dôvodov ? Doktorka mi ukončí ocr na 10 dní alebo mi ju môže tiež predĺžiť ? Ďakujem za radu a pomoc.Radka
Ra

vikusjk
25. mar 2020

@simovarad toto je v "moci" vasej lekarky, nakolko ona rozhoduje o predlzeni OCR u deti od 11r., pricom ma prihliadat na zdravotny stav dietata. Cize by ti ju mala predlzit.

veronikaszabova
25. mar 2020

@simovarad očr na zaklade karantenneho opatrenia sa vztahuje len na deti do veku 10+364dni.
Ty na nu mozes mat OČR na zaklade choroby - 10 dni. Tam sa mi zda, ze sa nic nemenilo, nepredlzovala sa doba, kolko mozes byt s nou doma.

simovarad
autor
25. mar 2020

Teraz je v spravach ze sa budu predlzovat očr nad 11rokov pre deti so ZŤP a na niektoré diagnózy, len otázka je o ktoré diagnózy sa jedná a ci sa to vzťahuje aj na bronchialnu astmu, ma niekto z vás podobny problem ?

alenah31
25. mar 2020

@simovarad nie nebude sa to na to vzťahovať, je to presne špecifikované - ak to bude schválené bude sa to týkať iba špecifických skupín detí ZŤP, detí s psychickými a neurologickými poruchami (čiže telesne postihnuté, DS, autizmus, ADHD, DMO a pod.). Na takúto očr by sa malo písať č. Dg. z posudku odborného lekára pre kontrolu oprávnenosti očr - zisťovali sme to pre kolegyňu, má 14-ročnú autistku, doteraz jej platila denný stacionár keďže školu má zatvorenú - už aj ten ale zavreli.

simovarad
autor
25. mar 2020

@alenah31 To naozaj? tak to neviem ako budem riesit, fakt ju samu nechcem nechavat doma, keby aspon tu spirometriu mala dobru, robili jej ju minuly tyzden... ku starkym nepripada do uvahy...☹

vikusjk
25. mar 2020

@simovarad a nemozete na sa ocr s manzelom vystriedat? Akoze takto, samotna ocr moze trvat dlhsie myslim, ale platenych je len tych 10 dni v normálnom pripade (teda ak nejde o tuto sialenu korona situaciu). Aj moja mala ma bronch.astmu od malicka, ako ona sama o sebe nie je nejaka nebezpecna, lieky sa podavaju pravidelne, tak tam nejake ohrozenie zivota nie je, ale samozrejme, ze dieta sa doma asi unudi samo cely den a ty budes v praci na ihlách ze co robi...

matabb73
26. mar 2020

Pred chvilou odpovedal Mihál na TA3 a vravel, že je možné si vziat očr aj na 12 ročné dieťa, keď potvrdí lekár, že je to potrebné. Takže aj v tvojom pripade je to možné. Ja riešim, či sa to dá aj na moju 11 ročnú dcéru. Lekárka mi vravela, že to potom budú prešetrovať a ja mám aj staršieho syna, vysokoškoláka, ktorý je tiež doma a vraj aj on ju môže strážiť. Akurát, že úlohy a obed riešim ja a nie on.

gabrielapatrik
2. apr 2020

@simovarad predlzi Ti ju, nenoj nic. Moze vystsvit ocr aj na starsie dieta, v rom pripade ak nemoze byt bez dozoru doma.

yvkay
18. jún 2020

@gabrielapatrik môžem sa opýtať, nevieš ako to je ak mám 7 ročnú dcérku, momentálne má zdravotné problémy, má zistenu boreliozu, tiež rozmýšľam nad OCR kou, ale neviem ci môže lekárka predĺžiť OCR ku viac ako na 10 dní, dnes sme boli na vyšetrení, na týždeň ideme na ďalšie, má bolesti hlavy, svalov atď. a neviem ako ďalej. Zatiaľ sme do konca mesiaca na pandemickej OCR ké, ale čo potom neviem.

veronikaszabova
19. jún 2020

@yvkay klasicka OČR je len 10 dni a neda sa predlzit ma tu istu diagnozu.

gabrielapatrik
19. jún 2020

@yvkay ahoj ja si myslím, že toto najlepšie prebrať s lekárkou. Môže Ťa vypísať na OCR hned po pandemii z dovodu choroby a po 10tich dnoch na dalsiu ocr

veronikaszabova
19. jún 2020

@gabrielapatrik nemoze to byt vsak rovnaka diagnoza

gabrielapatrik
19. jún 2020

@veronikaszabova áno rozumiem ale zamyslela som sa, že v prípade vážnejšieho ochorenia to musí byť nejak ošetrené

yvkay
19. jún 2020

@gabrielapatrik ahoj. Opýtam sa lekárky, včera keď sme boli na vyšetrení vyzerá to mozno na zápal mozgu po kiahnach, ktoré prekonala ešte v októbri, vtedy odpadla a po 5. mesiacoch znova odpadla, skúsim sa jej na to opýtať cez týžden, bojím sa o ňu veľmi a najradšej by som bola s nou :(

gabrielapatrik
21. jún 2020

@yvkay to je strašné, kamarátka to mala tiež, presne ako píšeš, keď sme boli deti. Silno držím palce, nech je zdravá

yvkay
21. jún 2020

@gabrielapatrik ďakujem veľmi pekne 🙏💗

deni181
Odpoveď bola odstránená
Zobraz