OČR na zdravé dieťa v príprade zavretia škôlky kvôli chrípke

12. feb 2024

Ahojte, dnes nam oznamili, ze do konca tyzdna vydal RUVZ nariadenie o zatvoreni skolky. Volala som s pediarickou, vraj ona moze vystavit OCR iba na chore dieta.
Na socialke mi to aktualne nezdvihaju, preto sa pytam, ako ste postupovali pri zatvoreni skolky v takomto pripade. Mozem cerpat OCR? Alebo si mam zobrat dovolenku?
Dakujem

doriiis
12. feb 2024

No nemôžeš čerpať OCR,keď ti ho lekárka nepotvrdí.A ona sa vyjadrila jasne.Jedine čerpať dovolenku,neplatené voľno,atd

alenah31
12. feb 2024

@doriiis ona má nárok na OČR - MŠ zavrel zriaďovateľ na základe požiadavky RUVZ
@autor žiadosť ti vydá priamo vaše predškolské zariadenie, s touto OČR nemá lekár nič spoločné
https://www.minedu.sk/data/att/26920.pdf

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
12. feb 2024

@stanulienkat má nárok pokiaľ MŠ zavrel zriaďovateľ, bude mať nárok aj počas leta pokiaľ bude zatvorená zriaďovateľom počas sanitárnych dní - najviac však 14 dní počas jednej uzávery.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. feb 2024

Nasla som na nete, ze sa moze cerpat v pripade zriadovatela aj na zdrave dieta, ak to zatvori zriadovatel. Chcela som konktretne info, cize dakujem
@alenah31 za normalnu odpoved k mojej situacii.

@doriiis
@stanulienkat a cakala som aj taketo mudrlantky, ktore maju k dispozicii babky, dedkov, takym sa mudruje...

saxana000
12. feb 2024

To nebude klasicka ocr od lekara.ale.ocr z dovodu ze zriadovatel zatvoril predskolske zariadenie.. ano je to mozne chod osobne na pobocku socialky a pytaj si tlacivo.. toto sa neriesi cez lekara

alenah31
12. feb 2024

@stanulienkat toto platilo vždy táto OČR počas zatvorených škôlok (ešte to fialové tlačivo, napr. keď sa premnožili vši, pri chrípke a pod) - akurát ju vystavoval pediater no kompetencie prešli na samotné predškolské zariadenia.

autor
12. feb 2024

@stanulienkat Zneuziva??? A ako sa vies vcitit do role,ze si na deti sama? To je vyuzivanie? Ako dovolenku si setrim na leto, kedze moje deti neboli v zivote na prazdninach, ale to taka osoba, ktora ma okolo deti full servis bohuzial nepochopi..

autor
12. feb 2024

@alenah31 Dakujem, pockam, co mi povedia na socialnej poistovni, asi obeduju...ale som kludna, lebo ozaj nemam dovolenky na rozdavanie, kedze v lete si miniem vela. Vdaka este raz za odpoved

autor
12. feb 2024

@saxana000 Vdaka za odpoved 🙂

stanulienkat
12. feb 2024

Ok, uznavam...

alenah31
12. feb 2024

vytlač si to tlačivo aj sama, vypíšeš si časť A, časť B donesieš do škôlky, - to vypíšu a potvrdia oni a ešte to dáš potvrdiť v práci - pošle sa to na SP - nič viac neriešiš🙂 Vieš to využiť aj cez leto len pozor na to, že ak bude napr. MŠ zatvorené od 1.7.24-31.8.24 - je to jedna uzávera nárok máš len na 14 dní hoci ide o dva mesiace, ak by to bolo napr. 1.7.24-20.7.24 a 10.8.24-31.8.24 - vieš to využiť 2x - ide dve uzávery.

lucka_ke
12. feb 2024

je to tak ako ti píše alenah31, na sociálku nemusíš volať, vytlač si to tlačivo, daj potvrdiť v škôlke a doruč zamestnávateľovi

autor
12. feb 2024

@alenah31 Dakujem Ti velme pekne za cenne rady, na leto som chcela riesit sukromnu skolku, kedze 2 mesiace inak nevykryjem, ale teda skusim aj tymto sposobom. Vdaka moc 🙂

doriiis
12. feb 2024

Milá autorka...poradila som ti najlepsie,ako som vedela.Predstav si,ja som o tejto možnosti doteraz nevedela,nakoľko ja som OCR čerpala tak 2 krát v živote.
To,že človek niečo nevie a poradí ti a odpoveď nie je taká,akú si predstavuješ,nie je dôvod na urážanie do premudrelych matiek.Poradila som ti slušne,narozdiel od tvojej reakcie

majusqa77
12. feb 2024

plati, co napisala @alenah31 , vratane pridaneho tlaciva. vypises, das potvrdit v skolke a cez zamestnavatela poslat na soc.poistovnu

lilinka88
12. feb 2024

Ja pridám info, že škôlka/škola nemusí potvrdiť pokiaľ zverejní rozhodnutie o zatvorení, stačí k žiadosti priložiť aj toto

luliu
12. feb 2024

@doriiis len človek by nemal radiť o niečom, o čom nemá ani sajnu 😉

nykkushka
12. feb 2024

@alenah31 ja ďakujem, že si uviedla info aj o možnosti čerpať lete, keď sú zavreté škôlky 🙏☺️

doriiis
12. feb 2024

@luliu ....och áno.Co by som robila bez nevyžiadanych poucovani dokonalých žien z MK ako ty?Hlavne,že sa cítiš lepšie teraz už

chadkroeger
12. feb 2024

@doriiis hnus, akože čo tu niektoré ženy predvadzate