Ahojte, dnes nam oznamili, ze do konca tyzdna vydal RUVZ nariadenie o zatvoreni skolky. Volala som s pediarickou, vraj ona moze vystavit OCR iba na chore dieta.
Na socialke mi to aktualne nezdvihaju, preto sa pytam, ako ste postupovali pri zatvoreni skolky v takomto pripade. Mozem cerpat OCR? Alebo si mam zobrat dovolenku?
Dakujem
@doriiis ona má nárok na OČR - MŠ zavrel zriaďovateľ na základe požiadavky RUVZ
@autor žiadosť ti vydá priamo vaše predškolské zariadenie, s touto OČR nemá lekár nič spoločné
https://www.minedu.sk/data/att/26920.pdf
@stanulienkat má nárok pokiaľ MŠ zavrel zriaďovateľ, bude mať nárok aj počas leta pokiaľ bude zatvorená zriaďovateľom počas sanitárnych dní - najviac však 14 dní počas jednej uzávery.
Nasla som na nete, ze sa moze cerpat v pripade zriadovatela aj na zdrave dieta, ak to zatvori zriadovatel. Chcela som konktretne info, cize dakujem
@alenah31 za normalnu odpoved k mojej situacii.
@doriiis
@stanulienkat a cakala som aj taketo mudrlantky, ktore maju k dispozicii babky, dedkov, takym sa mudruje...
To nebude klasicka ocr od lekara.ale.ocr z dovodu ze zriadovatel zatvoril predskolske zariadenie.. ano je to mozne chod osobne na pobocku socialky a pytaj si tlacivo.. toto sa neriesi cez lekara
@stanulienkat toto platilo vždy táto OČR počas zatvorených škôlok (ešte to fialové tlačivo, napr. keď sa premnožili vši, pri chrípke a pod) - akurát ju vystavoval pediater no kompetencie prešli na samotné predškolské zariadenia.
@stanulienkat Zneuziva??? A ako sa vies vcitit do role,ze si na deti sama? To je vyuzivanie? Ako dovolenku si setrim na leto, kedze moje deti neboli v zivote na prazdninach, ale to taka osoba, ktora ma okolo deti full servis bohuzial nepochopi..
@alenah31 Dakujem, pockam, co mi povedia na socialnej poistovni, asi obeduju...ale som kludna, lebo ozaj nemam dovolenky na rozdavanie, kedze v lete si miniem vela. Vdaka este raz za odpoved
@saxana000 Vdaka za odpoved 🙂
Ok, uznavam...
vytlač si to tlačivo aj sama, vypíšeš si časť A, časť B donesieš do škôlky, - to vypíšu a potvrdia oni a ešte to dáš potvrdiť v práci - pošle sa to na SP - nič viac neriešiš🙂 Vieš to využiť aj cez leto len pozor na to, že ak bude napr. MŠ zatvorené od 1.7.24-31.8.24 - je to jedna uzávera nárok máš len na 14 dní hoci ide o dva mesiace, ak by to bolo napr. 1.7.24-20.7.24 a 10.8.24-31.8.24 - vieš to využiť 2x - ide dve uzávery.
je to tak ako ti píše alenah31, na sociálku nemusíš volať, vytlač si to tlačivo, daj potvrdiť v škôlke a doruč zamestnávateľovi
@alenah31 Dakujem Ti velme pekne za cenne rady, na leto som chcela riesit sukromnu skolku, kedze 2 mesiace inak nevykryjem, ale teda skusim aj tymto sposobom. Vdaka moc 🙂
Milá autorka...poradila som ti najlepsie,ako som vedela.Predstav si,ja som o tejto možnosti doteraz nevedela,nakoľko ja som OCR čerpala tak 2 krát v živote.
To,že človek niečo nevie a poradí ti a odpoveď nie je taká,akú si predstavuješ,nie je dôvod na urážanie do premudrelych matiek.Poradila som ti slušne,narozdiel od tvojej reakcie
Ja pridám info, že škôlka/škola nemusí potvrdiť pokiaľ zverejní rozhodnutie o zatvorení, stačí k žiadosti priložiť aj toto
@doriiis hnus, akože čo tu niektoré ženy predvadzate
No nemôžeš čerpať OCR,keď ti ho lekárka nepotvrdí.A ona sa vyjadrila jasne.Jedine čerpať dovolenku,neplatené voľno,atd