Ahojte, snáď to dobre vysvetlím. Mam 15 mesačného syna a som znovu tehotná. Problém je, že sa už oňho nevládzem starať. 10x a viac denne vraciam, točenie hlavy, slabosť. Moja mama (babička malého) pracuje na plný úväzok. Ja som na rodičovskom. Moja otázka je ak by sa mama prišla starať o malého môže naňho poberať OČR? Ak áno koľko je % a koľko dní? Ďakujem za každú odpoveď
@kattien1992 no nie som si istá, ja som sa dočítala, ze ocr na vnuka ci vnucku si sice stary rodic zobrať môže, ale nie je platená,pokial nemaju spolocnu adresu...ak sa mylim,opravte ma prosím..moji rodicia si vzdy brali len dovolenku, lebo o ocr som sa docitala iba tolkoto..budem vďačná
@viestta ach a to som žila skoro 6 rokov v takom omyle🙈 este mi to aj jedna pani tvrdila a ja som tomu verila🙈🤷🏻♀️aj som sa to niekde dočítala,no čo už 🤣
@zuzinapipina Myslim, ze len nedavno rozsirovali osoby, ktore mozu cerpat ocr.
Ale ty musis mat ootvrdenie ze sa nemozes o maleho starat kvoli svojmu zdravotnemu stavu od lekara
@zuzinapipina len od polky minulého roku sa rozšíril okruh osôb na ktoré je možné čerpať ocr.
@slavkadi tak som nežila teda v omyle😅