OČR na vnuka

kattien1992
31. mar 2022

Ahojte, snáď to dobre vysvetlím. Mam 15 mesačného syna a som znovu tehotná. Problém je, že sa už oňho nevládzem starať. 10x a viac denne vraciam, točenie hlavy, slabosť. Moja mama (babička malého) pracuje na plný úväzok. Ja som na rodičovskom. Moja otázka je ak by sa mama prišla starať o malého môže naňho poberať OČR? Ak áno koľko je % a koľko dní? Ďakujem za každú odpoveď

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinapipina
31. mar 2022

@kattien1992 no nie som si istá, ja som sa dočítala, ze ocr na vnuka ci vnucku si sice stary rodic zobrať môže, ale nie je platená,pokial nemaju spolocnu adresu...ak sa mylim,opravte ma prosím..moji rodicia si vzdy brali len dovolenku, lebo o ocr som sa docitala iba tolkoto..budem vďačná

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzinapipina
31. mar 2022

@viestta ach a to som žila skoro 6 rokov v takom omyle🙈 este mi to aj jedna pani tvrdila a ja som tomu verila🙈🤷🏻‍♀️aj som sa to niekde dočítala,no čo už 🤣

zuzanaete
31. mar 2022

@zuzinapipina Myslim, ze len nedavno rozsirovali osoby, ktore mozu cerpat ocr.

loginexistuje
31. mar 2022

Ale ty musis mat ootvrdenie ze sa nemozes o maleho starat kvoli svojmu zdravotnemu stavu od lekara

slavkadi
31. mar 2022

@zuzinapipina len od polky minulého roku sa rozšíril okruh osôb na ktoré je možné čerpať ocr.

zuzinapipina
1. apr 2022

@slavkadi tak som nežila teda v omyle😅