Ahojte, momentálne som na úrade práce,poberám podporu.Chcem sa spýtať ako je to v prípade,keby bolo dieťa choré zo škôlky,mám ísť s ním na ocr,aj mi to bude vyplatené ocr?A keď už doberem podporu 6 mesiacov a ešte budem evidovaná na úrade práce,no bez príjmu,potom ako to je s ocr,tiež dá sa to poberat.Ci ocr môžu poberat len ľudia čo pracujú ako náhradu za mzdu že sú doma s chorým dieťaťom?
Práve som odpadla...tu človeka vždy dokáže niečo prekvapiť....OCR je pre zamestnaných, dieťa máš choré si doma, čo by si ešte nechcela 😅🤦♀️ myslím ze toto tu je zase len na rozprúdenie diskusie..snáď nemoze byť človek taky dut......
Ked doberies podporu budes stale na urade a budu platit len odvody.OCR je pre pracujucich
OČR je dávka nemocenského poistenia, keďže nepracuješ a ani si ho neplatíš dobrovoľne, nemáš nárok na dávku z tohto poistenia
OCR je v prvom rade urcene na ospravedlnenie nepritomnosti v praci. Za druhe, davka osetrovne je ciastocna nahrada mzdy.
Ty chces aku nepritomnost na pracovisku vykrit? Ked ziadne pracovisko nemas. Aku nahradu mzdy chces poberat? Ked ziadnu mzdu nemas?
OCR je iba a len pre pracujucich.
PS.: choroba dietata a jeho starostlivost o neho, nieje dovod sa nedostavit na termin, ktory mas na urad prace. Ospravedlni ta len tvoja vlastna (neplatena samozrejme) PN.
@elanor v tom nemas celkom pravdu, ak ma chore dieta, nema ho kde nechat, ak je hlavne do 12rkov veku, zavola na UP a podlozi to papierom od lekara, bude mat ospravedlnene.
@silvia2013 iba v pripade , ze narazi na chapavu a empaticku pracovnicku, tak ano. Pokial narazi na pani, ktora pojde strikne podla pravidiel, tak nie, a vyradi ju.
kuk tu - je to priamo na stranke UP
Nechcem nič vykryť len som sa pýtala.Sme sa o tom bavili s kamoškou,ona sa ma pýtala že ako to je s ocr,že máva často choré deti a či má nárok na ocr keď je na úrade.Som jej povedala že neviem.Tak som sa to opýtala od vás
A ešte otázka keď je choré dieťa či potrebuje žena potvrdenie na úrad alebo do škôlky že je choré a je s ním doma.
citaj vyssie, odpoved si uz dostala
@elanor nemas pravdu, ak ju vyradi, a pani si vezme pravnika, ten ju zmiatne za 1 minutu
Ak logicky uvažuješ, tak sa toto neopýtaš.
@silvia2013 tak mi chces povedat, ze urad prace na svojej vlatnej stranke klame a zavadza, ano?
@elanor , je to vytrhnute z kontextu. Uznaju doklad od lekara.Bez potvrdenia samozrejme nie.
OCR ked si nezamestnana? To je pre zamestnane matky, ty si predsa doma, nepracuješ.