Dobry vecer prosim vas mam doma 2 rocnu dcérku a ochvikku rodim, muz s malou bude doma na ocr kym ja budem v porodnici. Aky je postup? Kde si ju ma vybavit a ako? Kto mu ju potvrdí? A taktiez druhe pridavky na dieta tých 25 eur treba znova o to ziadat po narodeni na upsvare alebo ako?
@lele97 keď som ja bola v pôrodnici, OČRku vypísala manželovi pediatrička. A prídavky si treba vybaviť na úrade práce, vypisuje sa tlačivo Žiadosť o prídavok na ďalšie dieťa(je to iba jedna strana) a vybavovala som to mailom. Nemusela som ísť osobne na úrad. A na tú dvojročnú si tiež môžte vybaviť Prispevok na starostlivosť o dieťa, je to nejakých 42€ mesačne a dáva sa to do 6 týždňov mladšieho dieťaťa(my sme dostali za dva mesiace)
@lele97 mne tiež dala očrku pre muža detská, ale musela som ju dať potvrdiť v pôrodnici, že fakt tam ležím, lebo to bola očrka nie kvôli chorobe dieťaťa, ale kvôli mojej hospitalizácii, mali sme to takto pri dvoch pôrodoch a nebol žiadny problém a bol doma celých 10 dní, prídavky tak ako napísala baba vyššie a ohľadom toho príspevku máš naň nárok len ak poberáš materskú.
@lele97 samozrejme na druhe dieta treba ziadat o pridavok...