Baby neviete náhodou ako to je, keď mám obe deti naraz choré, môžem zobrať na jedno OCR ja a na druhé manžel? Ďakujem
@vierka_z no tiež som si to myslela, ale keď manžel nosil OČR na Sociálnu poisťovňu, tak mu pani vravela, že to zamietnu, že obe deti doma na jednej adrese, že jeden rodič sa postará o obe deti. Ale pokiaľ viem, tak OČR sa vypláca na rodné číslo,nie na adresu. Som zvedavá aké príde vyjadrenie nakoniec.
Ak sa smiem spýtať preco takto riešite? Sak budete mat obaja iba polovicu mzdy keby si ty bola s oboma tak muz ma plny plat ci?
Ahojte prosim ja o OCR takmer nic neviem, hladam len na nete, aj Soc.poistovna o tom na nete nic nema. Chcem vediet ci je to nejak obmedzene teda ak mi ochorie dieta 2x v mesiaci? Je to nejak obmedzene casovo myslim ze ci mozem byt na OCR len urcity pocet dni alebo tolko kolko trva liecenie dietata? Pediater mi potvrdi tlacivo ktore dam do poistovne a potom po ukonceni opat nieco zanesiem do poistovne? 8
@novamamima Na jedno dieta a jednu diagnozu mas narok na platenu OCR 10dni v mesiaci,môžeš byt aj dlhsie ale uz je neplatena. Doklad donesies najskôr zamestnavatelovi a aj ukoncenie.
@novamamima To nic na strankach SP:
https://www.socpoist.sk/osetrovne/1294s
Ano da sa to aj tak