Ahojte, niekolko mesiacov som v novom zamestnani. Predtym som bola evidovana na urade prace. Dieta je chore a potrebujem s nim zostat doma. Mam narok na Ocr ci nie? Dakujem za odpovede.
@chalkmarker áno máš, výška ošetrovného bude vypočítaná z predpokladaného príjmu.
Nárok máš, ale ako zareaguje zamestnávateľ, je už na ňom. Nikto nemá rád, keď mu zamestnankyňa ide hneď na OČR, potom sa nečudujme, že ženy s deťmi nikto nechce zamestnať. Ak ale chorobu dieťaťa naozaj nevieš inak vyriešiť, tak choď.
@natalienka12 píše, že niekoľko mesiacov je v novom zamestnaní a ide prvý krát na OČR, je absurdné, aby nejaký slušný zamestnávateľ s tým mal problém. Choroby tu sú, sme ľudia - a každý zamestnávateľ má mať prácu naplánovanú tak-aby v takýchto situáciách sa vedeli kolegovia krátkodobo zastúpiť a nie mať deadline tak -že sa nepočíta s tým, že človek s dieťaťom - ale aj bez, niekedy môže vypadnúť. Je načase trochu sa mentálne posunúť aj tu u nás na Svk. A toto je mimochodom aj trestné - nesmie sa prihliadať na to - či žena/muž má malé deti alebo nie a bude vypadávať. Ja napríklad mám mladé bezdetné kolegyne a jedna bola 3 týždne chorá v lete, druhá teraz.
áno