OČR na dieťa cez leto

15. júl 2024

Tu OCR mozeme brat na striedacku cez leto? Manzel 2tyzdne potom ja a potom jedna a druha babka? (A tak sa vykryje cele leto) ci je to limitovane na 2t / leto / dieta

melanta
15. júl 2024

Ak ide o dieťa navštevujúce MŠ a tá je niektoré týždne zatvorená, tak iba 2 týždne dokopy za celé prázdniny. Nie každý rodič/starý rodič 2 týždne. Čiže áno, je to limitované. Navyše, určite nie je škôlka zatvorená celé prázdniny. Ak ide o dieťa navštevujúce ZŠ, tak vôbec žiadna OČR neexistuje na tento účel.

autor
15. júl 2024

plati to aj na dieta ktore este len bude nastupovat do skolky v septembri?
@melanta

nikiki29
15. júl 2024

Ak by dieťa ochorelo dá sa čerpať OČR na chorobu klasicky cez pediatra.

zuzanockamt
15. júl 2024

Nie, pre dieťa, ktoré ešte len nastupuje do MŠ to neplatí. Ono nastupuje až 1.9., takže nie je žiakom MŠ.

lienka.7
15. júl 2024

@autorka samozrejme, vystriedajte sa celá rodina pri nej. 🤦‍♀️ chapes, ze mas 2 týždne celkovo?
A ak nechodí ešte do skolky, co chceš paneboze čerpať? Vsak nie je skolkarom! Omg 🤦‍♀️

melanta
15. júl 2024

Už ti odpovedali, platí to len na dieťa, ktoré navštevuje MŠ a len v prípade, že MŠ je zatvorená.

autor
15. júl 2024

Super dakujem vam❤️

zuzanaete
15. júl 2024

OCR kvoli zatvorenej skolke cez prazdniny potvrdzuje skolka. Ak dieta ziadnu nenavstevuje, tak mu to nema aka skolka potvrdit.

autor
15. júl 2024

@zuzanaete aha dakujem 🙂

janii12345
17. júl 2024

@melanta Prepáčte chcem sa len opýtať ak sme mali škôlku 2 týždne otvorenú a teraz je zavretá do konca prázdnin tak mi schvália tu OČR alebo len škôlkam ktoré sú celé prázdniny zatvorené ďakujem

katka21051992
21. júl 2024

Ahojte chcem sa opýtať ako to je s OCR cez leto . Čítala som že keď je škola zatvorená a nemám kde dať moje deti tak ju môžem využiť. A ešte že to je do 11 roku dieťaťa. A ešte ohľadom tej OCR deti nemám choré aby museli byť doma ako cez š.rok ale že škola je zatvorená a chceli by sme vycestovať na dovolenku či to bude Sociálka kontrolovať. Ďakujem za odpovede 😁😁

mamina7070
21. júl 2024

@katka21051992 je to len pre matersku skolu nie pre skolakov

kate_cs
21. júl 2024

@janii12345 aj v tomto prípade sa to dá. Nevadí, že bola dva týždne otvorená.

Tu je všetko potrebné

https://www.socpoist.sk/news/socialna-poistovna...

lienka.7
21. júl 2024

@katka21051992 keďže to platí len pre skolkarov, tak si vezmi dovolenku a môžete pokojne a bez obav z nejakej kontroly cestovať 😉

petulda333
21. júl 2024

@melanta skolka mojej dcery je zatvorena cele prazdniny. A nie je zdaleka jedina