Tu OCR mozeme brat na striedacku cez leto? Manzel 2tyzdne potom ja a potom jedna a druha babka? (A tak sa vykryje cele leto) ci je to limitovane na 2t / leto / dieta
plati to aj na dieta ktore este len bude nastupovat do skolky v septembri?
@melanta
Ak by dieťa ochorelo dá sa čerpať OČR na chorobu klasicky cez pediatra.
Nie, pre dieťa, ktoré ešte len nastupuje do MŠ to neplatí. Ono nastupuje až 1.9., takže nie je žiakom MŠ.
Už ti odpovedali, platí to len na dieťa, ktoré navštevuje MŠ a len v prípade, že MŠ je zatvorená.
Super dakujem vam❤️
OCR kvoli zatvorenej skolke cez prazdniny potvrdzuje skolka. Ak dieta ziadnu nenavstevuje, tak mu to nema aka skolka potvrdit.
@zuzanaete aha dakujem 🙂
@melanta Prepáčte chcem sa len opýtať ak sme mali škôlku 2 týždne otvorenú a teraz je zavretá do konca prázdnin tak mi schvália tu OČR alebo len škôlkam ktoré sú celé prázdniny zatvorené ďakujem
Ahojte chcem sa opýtať ako to je s OCR cez leto . Čítala som že keď je škola zatvorená a nemám kde dať moje deti tak ju môžem využiť. A ešte že to je do 11 roku dieťaťa. A ešte ohľadom tej OCR deti nemám choré aby museli byť doma ako cez š.rok ale že škola je zatvorená a chceli by sme vycestovať na dovolenku či to bude Sociálka kontrolovať. Ďakujem za odpovede 😁😁
@katka21051992 je to len pre matersku skolu nie pre skolakov
@janii12345 aj v tomto prípade sa to dá. Nevadí, že bola dva týždne otvorená.
Tu je všetko potrebné
@katka21051992 keďže to platí len pre skolkarov, tak si vezmi dovolenku a môžete pokojne a bez obav z nejakej kontroly cestovať 😉
@melanta skolka mojej dcery je zatvorena cele prazdniny. A nie je zdaleka jedina
Ak ide o dieťa navštevujúce MŠ a tá je niektoré týždne zatvorená, tak iba 2 týždne dokopy za celé prázdniny. Nie každý rodič/starý rodič 2 týždne. Čiže áno, je to limitované. Navyše, určite nie je škôlka zatvorená celé prázdniny. Ak ide o dieťa navštevujúce ZŠ, tak vôbec žiadna OČR neexistuje na tento účel.