OČR karanténa

katusik5
26. nov 2021

Ahojte, neriešil niekto prosím podobnú situáciu? Synovi zavreli Mš- triedu kôli pozitívnemu spolužiakovi od dnes je v karanténe. Zostala som s ním doma, som zamestnaná. Volala som pediatričke, tá ma obrátila na sociálnu poisťovňu. Vypísala som si online žiadosť o ošetrovné Očr + cestné vyhlásenie. Objednám ho na PCR. Dokedy teda mám byť na Očr? To si mám určiť akože sama. Nechápem
Viete mi pomôcť?

majloo
26. nov 2021

Ahoj, mozes byt s nim na pandemickej OCR bud do konca jeho karanteny, alebo si v tom cestnom prehlaseni vyberies dni, kedy s nim mas byt doma. Ak potrebujes byt s nim cely ten cas, urcite si daj aj vikendy do toho. Ak jeho karantena presahuje november a bude aj zaciatkom decembra, tak na konci decembra si zase das cestne prehlasenie na stranke socpoi a tam uvedies dni, kedy si s nim bola doma v decembri. Lebo niektori rodicia s striedaju a preto si vies v cestnom prehlaseni vybrat dni, kedy si s nim na OCR.

svetlanab
26. nov 2021

@majloo prosim Ta ja som v tej istej situacii. Aky dokument potrebujem predložiť zamestnavateľovi ked sa vratím z tajto karanennej pandemickej OCR. V praci mi povedali, ze stací aj sken zo stranky soc poistovne, lenze toto sa mi neda načítat ani vytlačiť, takže musim ist k doktorke aj ked sme boli v karantene len kvoli iným detom.

andrejka1974
26. nov 2021

@svetlanab ja som jednoducho poslala papier ze žiadosť o pandemicku ocr a este z emailu odkedydokedy je zavreta skolka

andrejka1974
26. nov 2021

@katusik5 ja som bola od 15.11 do 25.11 mala byt ale medzitim sme dostali koronu doma takze dcere zistili statsej pcr test pozitivny 21.11. Cize jej konci karanzena 1.12. V ten den musim volat detskej lekarke a ta rozhodne kedy ukonci karantenu najmladsia nie je ockovana a aj ked je stale negativna musi byt doma az pokial poslednemu clenovi neskonci karantena cize starsej dcere. Cely cas som na pandemickej ocr cize od 15.11 zatial do 1.12.

majloo
26. nov 2021

@svetlanab ja zamestnávateľovi vždy len oznámim, že od kedy do kedy mi ma dat do dochádzky pandemicku OCR, resp. na ktoré dni. A na konci mesiaca mu pošlem to cestné prehlásenie, ktoré si vyplním na stránke sociálnej poisťovne a vždy stiahnem kópiu aj do PC a mailom posielam na naše personálne.

mogaa
26. nov 2021

pokiaľ nebude syn pozitívny, tak karanténna OČR do dátumu kedy bude zatvorená trieda/škola.....ak bude pozitívny môže ostať doma dlhšie....

katusik5
autor
26. nov 2021

@andrejka1974
@majloo
@mogaa veľmi pekne ďakujem 😉.
Ak ešte môžem otázku...vypísala som to čestné vyhlásenie do konca mesiaca tj do 30.11. ale do MŠ môže ísť až 6.12. takže znovu len na začiatku vypišem cestné vyhlásenie od 1.12.-5.12.? Tak? A to bude aj doklad pre zamestnávateľa do kedy bola Očr...teda v prípade, že bude negatívny.

svetlanab
26. nov 2021

@majloo Ďakujem Ti.

svetlanab
26. nov 2021

@andrejka1974 ďakujem Ti.

andrejka1974
26. nov 2021

@katusik5 ano presne si ho vypises

maickamf
26. nov 2021

@katusik5 čestné vyhlásenie za daný mesiac sa vypisuje na konci mesiaca, resp.OČR, ty si na OČR dovtedy, kým má syn karanténu. Pokiaľ nemá príznaky a ste doma, nemusíš riešiť PCR.

katusik5
autor
26. nov 2021

@andrejka1974
@maickamf
Aha ok, ďakujem

cernusik
29. nov 2021

@mogaa a ak je pozitívny len z testu doma? Dieťa 6r.- nechce sa mi ho trepať na pcr test..pediatrovi som ale nahlásila, že nám vyšiel doma pozitívna test.. potrebujem niekde predložiť potvrdený pcr alebo antigenovy z mobilného odberoveho miesta? Vďaka

andrejka1974
29. nov 2021

@cernusik aj v skole je tak ze musi ist dieta aspon na antigen do mov nestacil len domaci test