Ahojte, neriešil niekto prosím podobnú situáciu? Synovi zavreli Mš- triedu kôli pozitívnemu spolužiakovi od dnes je v karanténe. Zostala som s ním doma, som zamestnaná. Volala som pediatričke, tá ma obrátila na sociálnu poisťovňu. Vypísala som si online žiadosť o ošetrovné Očr + cestné vyhlásenie. Objednám ho na PCR. Dokedy teda mám byť na Očr? To si mám určiť akože sama. Nechápem
Viete mi pomôcť?
@majloo prosim Ta ja som v tej istej situacii. Aky dokument potrebujem predložiť zamestnavateľovi ked sa vratím z tajto karanennej pandemickej OCR. V praci mi povedali, ze stací aj sken zo stranky soc poistovne, lenze toto sa mi neda načítat ani vytlačiť, takže musim ist k doktorke aj ked sme boli v karantene len kvoli iným detom.
@svetlanab ja som jednoducho poslala papier ze žiadosť o pandemicku ocr a este z emailu odkedydokedy je zavreta skolka
@katusik5 ja som bola od 15.11 do 25.11 mala byt ale medzitim sme dostali koronu doma takze dcere zistili statsej pcr test pozitivny 21.11. Cize jej konci karanzena 1.12. V ten den musim volat detskej lekarke a ta rozhodne kedy ukonci karantenu najmladsia nie je ockovana a aj ked je stale negativna musi byt doma az pokial poslednemu clenovi neskonci karantena cize starsej dcere. Cely cas som na pandemickej ocr cize od 15.11 zatial do 1.12.
@svetlanab ja zamestnávateľovi vždy len oznámim, že od kedy do kedy mi ma dat do dochádzky pandemicku OCR, resp. na ktoré dni. A na konci mesiaca mu pošlem to cestné prehlásenie, ktoré si vyplním na stránke sociálnej poisťovne a vždy stiahnem kópiu aj do PC a mailom posielam na naše personálne.
pokiaľ nebude syn pozitívny, tak karanténna OČR do dátumu kedy bude zatvorená trieda/škola.....ak bude pozitívny môže ostať doma dlhšie....
@andrejka1974
@majloo
@mogaa veľmi pekne ďakujem 😉.
Ak ešte môžem otázku...vypísala som to čestné vyhlásenie do konca mesiaca tj do 30.11. ale do MŠ môže ísť až 6.12. takže znovu len na začiatku vypišem cestné vyhlásenie od 1.12.-5.12.? Tak? A to bude aj doklad pre zamestnávateľa do kedy bola Očr...teda v prípade, že bude negatívny.
@andrejka1974 ďakujem Ti.
@katusik5 ano presne si ho vypises
@andrejka1974
@maickamf
Aha ok, ďakujem
@cernusik aj v skole je tak ze musi ist dieta aspon na antigen do mov nestacil len domaci test
Ahoj, mozes byt s nim na pandemickej OCR bud do konca jeho karanteny, alebo si v tom cestnom prehlaseni vyberies dni, kedy s nim mas byt doma. Ak potrebujes byt s nim cely ten cas, urcite si daj aj vikendy do toho. Ak jeho karantena presahuje november a bude aj zaciatkom decembra, tak na konci decembra si zase das cestne prehlasenie na stranke socpoi a tam uvedies dni, kedy si s nim bola doma v decembri. Lebo niektori rodicia s striedaju a preto si vies v cestnom prehlaseni vybrat dni, kedy si s nim na OCR.