Dobry vecer mamicky. Moja kamaratka je nezamestnana a je momentalne koli pandemii s detmi doma ( manzel je zamestnany, chodi do prace ). Pyta sa ma, ako ma postupovat na urade prace, kedze deti nemoze dat k starkym a same ich nemoze nechat. Potrebuje sa ist hlasit na urad prace, tak ak kazdy mesiac osobne. Neviem jej vobec poradit... mate niekto skusenost ako ma postupovat? Dakujem vsetkym za rady.
Ak ma termin, nech kontaktuje svoju kontaktnu osobu telefonicky alebo emailom, ak jej este neohlasili novy termin.
@fokuska Podla mna to myslela tak, ze mnohi zamestnani rodicia si beru v dnesnej situacii OCR, aby ostali s detmi doma. Pokial viem, tak aj ked je na urade prace a ostala by s detmi doma /koli chorobe/, tak aj napriek tomu, ze je nezamestnana, tak musi predlozit potvrdenie od lekara./ tak to je za normalnych okolnosti/ A kedze je pandemia, tak nevedela ako sa ma zariadit.... 😉
@fokuska Neviem ako je to v tejto nestandardenej situacii suvisiacej s korona virusom, avsak za normalnych okolnosti ak je evidovana na urade prace ako nezamestanana a ma sa dostavit napriklad na burzu prace (alebo na pohovor z uradu prace) z uradu prace, tak jedinym ospravedlnenim je OCR alebo PN.
@myryjam Príslušná pracovníčka úradu práce jej určite volala, podpisy sú zatiaľ zrušené, ďalšie info získa od nej telefonicky. Nie na MK😉
@darinkaninka Ved som vyssie pisala, ze ak sa jej neozvali z uradu prace, nech sama kontaktuje svoju kontaktnu osobu telefonicky alebo emailom.
https://www.upsvr.gov.sk/ba/aktualne-oznamy/ust...
Na urad teraz nemusi chodit, termin by jej mali prelozit na neskor.