OČR, hlásenie sa na úrade a nezamestnaná mamička.

marakana
25. mar 2020

Dobry vecer mamicky. Moja kamaratka je nezamestnana a je momentalne koli pandemii s detmi doma ( manzel je zamestnany, chodi do prace ). Pyta sa ma, ako ma postupovat na urade prace, kedze deti nemoze dat k starkym a same ich nemoze nechat. Potrebuje sa ist hlasit na urad prace, tak ak kazdy mesiac osobne. Neviem jej vobec poradit... mate niekto skusenost ako ma postupovat? Dakujem vsetkym za rady.

myryjam
25. mar 2020

https://www.upsvr.gov.sk/ba/aktualne-oznamy/ust...
Na urad teraz nemusi chodit, termin by jej mali prelozit na neskor.

fokuska
25. mar 2020

@marakana Co ma hlasenie sa na urade s OCR?
A ako pise @myryjam urcite sa teraz nemusi (vlastne nemala by) ist hlasit osobne.

myryjam
25. mar 2020

Ak ma termin, nech kontaktuje svoju kontaktnu osobu telefonicky alebo emailom, ak jej este neohlasili novy termin.

marakana
autor
26. mar 2020

@myryjam Dakujem za cennu radu. ❤

katunika
26. mar 2020

@fokuska Podla mna to myslela tak, ze mnohi zamestnani rodicia si beru v dnesnej situacii OCR, aby ostali s detmi doma. Pokial viem, tak aj ked je na urade prace a ostala by s detmi doma /koli chorobe/, tak aj napriek tomu, ze je nezamestnana, tak musi predlozit potvrdenie od lekara./ tak to je za normalnych okolnosti/ A kedze je pandemia, tak nevedela ako sa ma zariadit.... 😉

myryjam
26. mar 2020

@marakana Avsak neviem ako je to ak je evidovana na urade prace ako nezamestnana a zaroven je na OCR, to si radsej zistit na urade, ci nie je potrebne dolozit potvrdenie.

fokuska
26. mar 2020

@katunika Nerozumiem stale. OCR je nieco na co ma narok clovek s nemocenskym poistenim, je to na jdnej strane ospravedlnena neucast v praci a na druhej strane nahrada prijmu.

Ak je nezamestnana, tak nema na co vyplnat tlacivo na OCR, lebo na nu nema narok.

katunika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
myryjam
26. mar 2020

@fokuska Neviem ako je to v tejto nestandardenej situacii suvisiacej s korona virusom, avsak za normalnych okolnosti ak je evidovana na urade prace ako nezamestanana a ma sa dostavit napriklad na burzu prace (alebo na pohovor z uradu prace) z uradu prace, tak jedinym ospravedlnenim je OCR alebo PN.

darinkaninka
26. mar 2020

@myryjam Príslušná pracovníčka úradu práce jej určite volala, podpisy sú zatiaľ zrušené, ďalšie info získa od nej telefonicky. Nie na MK😉

myryjam
26. mar 2020

@darinkaninka Ved som vyssie pisala, ze ak sa jej neozvali z uradu prace, nech sama kontaktuje svoju kontaktnu osobu telefonicky alebo emailom.

fokuska
26. mar 2020

@katunika Ehm, prosim? Kto vedeny na UP je nemocensky poisteny? Asi si to mylis so zdravotnym poistenim ;)

@myryjam Ok, rozumiem, inak by "formalne" potrebovala OCR kvoli tomu aby mala ospravedlnenu neucast. Ale teraz sa vsetko ma riesit elektronicky, cize tym je to vyriesene ;)

evittam
26. mar 2020

@katunika Nie, nezamestnany vedený na UP nie je nemocensky poisteny keby bol tak ma narok na platenu PN ci OCR.