Planujem si zobrat prazdninovu ocr ma dieta, samozrejme bude doma kedze ma skolku zavretu.aj ja som doma pri nom. Ked skonci ocr po 10-14 dnoch moze ist do druhej skolky ci budu robit problemy na socialke? Nemate ktosi skusenost ? Diky
Ocr môžte čerpať vtedy ak sú všetke škôlky zatvorené…no čo ponuka zriaďovateľ… ak chcete teraz čerpať a v meste sú otvorené zberne tak to vám neprejde… posledné 2 augustové týždne sú všetky zavreté ( aspoň u nás) tak tam je možnosť čerpať ocr
@dada281185 pri ocr nemusíte byť doma, nechodí kontrola
@melanta ale ked som na ocerke tak vtedy nie len ked ju ukoncim
@dada281185 chodia kontroly cez prazdniny ci nie hlavne vikend?
@dada281185 nerozumieš? Na ocr nechodia kontroly. A pokiaľ máte zberný škôlku,tak ocr z dôvodu uzatvorenej škôlky logicky brať nemôžeš.
@maciatkolulu mylis sa, mozes ju brat. Nahradna skolka je moznost, ktoru mozes vyuzit ale nie je to tvoja povinnost.
@dada281185 ocr - nemusíš byť doma, žiadna kontrola
@misana84
@maciatkolulu baby, najprv si precitajte podmienky naroku, kt. ma SP uvedene na svojej stranke a potom piste komenty. Pisete totiz hluposti.
@dada281185 ani ty, ani dieta nemusite byt doma. pri ocr sa liecebny rezim nekontroluje, mylis si to s PN. a ano, po skonceni poberania ocr z dovodu uzavretia skolky zriadovatelom moze ist dieta do inej skolky- statnej, sukromnej, akejkolvek
Jul skolka otvorena, august zatvorena, nahradna otvorena august kto chce, len ked potom idem do prace po ukonceni ocr a nemam ho kde dat?
@misana84
@maciatkolulu to,čo píšete nie je pravda. Kľudne môže čerpať očr aj keď je možnosť zbernej škôlky
@dada281185 môžeš čerpať očr a po jej ukončení kľudne dieťa môže do inej škôlky, nikto to nekontroluje. Počas poberania očr nemusíte byť doma, môžete kľudne ísť von, na výlet, kamkoľvek. Jediné v čase poberania očr nemôže dieťa chodiť do žiadnej škôlky a ty do práce
@lilinka88 Pocas poberania ocr budem.s nim doma do prace nepojdem a je lepsie vyuzit celych 14 dni až sa to oplati?
@dada281185 mala som ho v druhej skolke nahlaseneho ale volala som tam ze pride az po ukonceni ocr, vobec to nekontroluju?
Tak ako pardon....toto je naozaj cez ciaru,ma dať kam dieťa,je zbierna škôlka a ona ostane doma a stať to podporuje? Tak v tomto prípade sa už,ale absolútne nečudujem zamestnávateľom,že nechcú zamestnať matky. A tie čo fnukaju a chcú sa sťahovať preč z sk,radim poriadne ,ale sakra poriadne, si pozistovat vsetko nielen výšku podpory a prídavkov....
Ked mate zbernu skolku otvorenu tak nedostanes potrvdenie ze je zavreta . Ocr mozes cerpat len ak vsetky skolky su uzavrete aj tie zberne. A cez ocr nechodia kontroly, ty mas zabezpecit starostlivost o dieta a nikoho nezaujima ci sa snim hras doma alebo si na vylete.
@maciatkolulu no prave ze potrebuje potvrdenie ze su uzavrete skolky do ziadnej zbernej nemoze ist.. aj ja to vyuzivam a rovno na tu ziadost je napisane od kedy d kedy je uzavreta skolka. Riaditelka tam napisala presny termin, a podpisala. Ruci za to skolka ze to spravne vyplni. Takze iny datum aj keby som si chcela vybrat nemozem. Ziadne take ze ja si urcim kedy nemam kam dat deti
@maciatkolulu ja riesim prazdninovu ocr kvoli tomu ze mam malo dovolenky a nemam to ako vykryt, navrhol mi to sam zamestnavatel az mi to cez leto vsetko vyjde
@adaluc338 toto je tiež hlúposť. Škôlka potvrdí aj keď je zberna škôlka. Škôlka potvrdzuje,že je uzavretá tá daná škôlka a zároveň tým aj to,že to dieťa je v danej škôlke zapísané. Nerieši žiadne iné škôlky. Jedna nie je povinnosť,aby rodičia dali dieťa je zbernej škôlky, je to len možnosť, a jednak aj tie zberné škôlky majú nejakú kapacitu a nemôžu vziať deti zo všetkých zatvorených škôlok v meste a okolí. Čiže keď je ich škôlka zatvorená, žiadosť jej bez problémov potvrdia.
Chcela som len poradit ak ktosi vie manzel je na tyzdnovkach a som na deti sama vacsinou, svokra je starsia.uz nevladze ako kefysi
@dada281185 veď už tu máš kopec odpovedí.
@maciatkolulu som tiež v šoku, stále som si myslela, že táto možnosť je len v prípade, že nie je náhradná škôlka.
@maciatkolulu asi budes prekvapena, ale su firmy/institucie, kde to nadriadeni sami navrhuju. tiez som bola prekvapena. kamoska je ucitelka na ZS a riaditel jej to navrhol, kedze nema dostatok dovolenky na leto. vcera v mestskej kniznici sa o tom bavili 2 pracovnicky, ze im to nadriadena navrhla. a na fb v skupine nasho mesta 2 matky pracujuce na mestskom urade tiez pisali, ze im to nadriadena navrhla.
@matkahelka tak ,pokiaľ nepotrebujú zamestnancov,čo škola asi veľmi v tom lete nepotrebuje,tak je to logické,ale ja píšem o tých,ktorých zamestnávateľ potrebuje a to je podľa mňa väčšina. Máloktory zamestnávateľ zamestnáva ľudí nato,aby ich posielal v čase dovoleniek na ocr. Ani v tej knižnici sa asi v lete nepretrhnu.
Dakujem pekne za odpovede pracujem na skole takze to potrebujem nejako vykryt a pekny den vsetkym
@dada281185 áno, môžeš vyčerpať očr a potom ho dať do náhradnej škôlky.