OČR cez prázdniny

dada281185
30. júl 2024

Planujem si zobrat prazdninovu ocr ma dieta, samozrejme bude doma kedze ma skolku zavretu.aj ja som doma pri nom. Ked skonci ocr po 10-14 dnoch moze ist do druhej skolky ci budu robit problemy na socialke? Nemate ktosi skusenost ? Diky

melanta
30. júl 2024

@dada281185 áno, môžeš vyčerpať očr a potom ho dať do náhradnej škôlky.

misana84
30. júl 2024

Ocr môžte čerpať vtedy ak sú všetke škôlky zatvorené…no čo ponuka zriaďovateľ… ak chcete teraz čerpať a v meste sú otvorené zberne tak to vám neprejde… posledné 2 augustové týždne sú všetky zavreté ( aspoň u nás) tak tam je možnosť čerpať ocr

luliu
30. júl 2024

@dada281185 pri ocr nemusíte byť doma, nechodí kontrola

dada281185
autor
30. júl 2024

@melanta ale ked som na ocerke tak vtedy nie len ked ju ukoncim

dada281185
autor
30. júl 2024

@dada281185 chodia kontroly cez prazdniny ci nie hlavne vikend?

maciatkolulu
30. júl 2024

@dada281185 nerozumieš? Na ocr nechodia kontroly. A pokiaľ máte zberný škôlku,tak ocr z dôvodu uzatvorenej škôlky logicky brať nemôžeš.

9lf9
30. júl 2024

@maciatkolulu mylis sa, mozes ju brat. Nahradna skolka je moznost, ktoru mozes vyuzit ale nie je to tvoja povinnost.

luliu
30. júl 2024

@dada281185 ocr - nemusíš byť doma, žiadna kontrola

matkahelka
30. júl 2024

@misana84
@maciatkolulu baby, najprv si precitajte podmienky naroku, kt. ma SP uvedene na svojej stranke a potom piste komenty. Pisete totiz hluposti.

matkahelka
30. júl 2024

@dada281185 ani ty, ani dieta nemusite byt doma. pri ocr sa liecebny rezim nekontroluje, mylis si to s PN. a ano, po skonceni poberania ocr z dovodu uzavretia skolky zriadovatelom moze ist dieta do inej skolky- statnej, sukromnej, akejkolvek

dada281185
autor
30. júl 2024

Jul skolka otvorena, august zatvorena, nahradna otvorena august kto chce, len ked potom idem do prace po ukonceni ocr a nemam ho kde dat?

lilinka88
30. júl 2024

@misana84
@maciatkolulu to,čo píšete nie je pravda. Kľudne môže čerpať očr aj keď je možnosť zbernej škôlky

lilinka88
30. júl 2024

@dada281185 môžeš čerpať očr a po jej ukončení kľudne dieťa môže do inej škôlky, nikto to nekontroluje. Počas poberania očr nemusíte byť doma, môžete kľudne ísť von, na výlet, kamkoľvek. Jediné v čase poberania očr nemôže dieťa chodiť do žiadnej škôlky a ty do práce

dada281185
autor
30. júl 2024

@lilinka88 Pocas poberania ocr budem.s nim doma do prace nepojdem a je lepsie vyuzit celych 14 dni až sa to oplati?

dada281185
autor
30. júl 2024

@dada281185 mala som ho v druhej skolke nahlaseneho ale volala som tam ze pride az po ukonceni ocr, vobec to nekontroluju?

maciatkolulu
30. júl 2024

Tak ako pardon....toto je naozaj cez ciaru,ma dať kam dieťa,je zbierna škôlka a ona ostane doma a stať to podporuje? Tak v tomto prípade sa už,ale absolútne nečudujem zamestnávateľom,že nechcú zamestnať matky. A tie čo fnukaju a chcú sa sťahovať preč z sk,radim poriadne ,ale sakra poriadne, si pozistovat vsetko nielen výšku podpory a prídavkov....

adaluc338
30. júl 2024

Ked mate zbernu skolku otvorenu tak nedostanes potrvdenie ze je zavreta . Ocr mozes cerpat len ak vsetky skolky su uzavrete aj tie zberne. A cez ocr nechodia kontroly, ty mas zabezpecit starostlivost o dieta a nikoho nezaujima ci sa snim hras doma alebo si na vylete.

adaluc338
30. júl 2024

@maciatkolulu no prave ze potrebuje potvrdenie ze su uzavrete skolky do ziadnej zbernej nemoze ist.. aj ja to vyuzivam a rovno na tu ziadost je napisane od kedy d kedy je uzavreta skolka. Riaditelka tam napisala presny termin, a podpisala. Ruci za to skolka ze to spravne vyplni. Takze iny datum aj keby som si chcela vybrat nemozem. Ziadne take ze ja si urcim kedy nemam kam dat deti

dada281185
autor
30. júl 2024

@maciatkolulu ja riesim prazdninovu ocr kvoli tomu ze mam malo dovolenky a nemam to ako vykryt, navrhol mi to sam zamestnavatel az mi to cez leto vsetko vyjde

lilinka88
30. júl 2024

@adaluc338 toto je tiež hlúposť. Škôlka potvrdí aj keď je zberna škôlka. Škôlka potvrdzuje,že je uzavretá tá daná škôlka a zároveň tým aj to,že to dieťa je v danej škôlke zapísané. Nerieši žiadne iné škôlky. Jedna nie je povinnosť,aby rodičia dali dieťa je zbernej škôlky, je to len možnosť, a jednak aj tie zberné škôlky majú nejakú kapacitu a nemôžu vziať deti zo všetkých zatvorených škôlok v meste a okolí. Čiže keď je ich škôlka zatvorená, žiadosť jej bez problémov potvrdia.

dada281185
autor
30. júl 2024

Chcela som len poradit ak ktosi vie manzel je na tyzdnovkach a som na deti sama vacsinou, svokra je starsia.uz nevladze ako kefysi

letfenixa
30. júl 2024

@dada281185 veď už tu máš kopec odpovedí.

letfenixa
30. júl 2024

@maciatkolulu som tiež v šoku, stále som si myslela, že táto možnosť je len v prípade, že nie je náhradná škôlka.

matkahelka
30. júl 2024

@maciatkolulu asi budes prekvapena, ale su firmy/institucie, kde to nadriadeni sami navrhuju. tiez som bola prekvapena. kamoska je ucitelka na ZS a riaditel jej to navrhol, kedze nema dostatok dovolenky na leto. vcera v mestskej kniznici sa o tom bavili 2 pracovnicky, ze im to nadriadena navrhla. a na fb v skupine nasho mesta 2 matky pracujuce na mestskom urade tiez pisali, ze im to nadriadena navrhla.

maciatkolulu
30. júl 2024

@matkahelka tak ,pokiaľ nepotrebujú zamestnancov,čo škola asi veľmi v tom lete nepotrebuje,tak je to logické,ale ja píšem o tých,ktorých zamestnávateľ potrebuje a to je podľa mňa väčšina. Máloktory zamestnávateľ zamestnáva ľudí nato,aby ich posielal v čase dovoleniek na ocr. Ani v tej knižnici sa asi v lete nepretrhnu.

dada281185
autor
30. júl 2024

Dakujem pekne za odpovede pracujem na skole takze to potrebujem nejako vykryt a pekny den vsetkym