Vie niekto ako je to s ocr počas prázdnin - je možné poberať ocr ak zriaďovateľ uzavrie školu? Ako to bolo kedysi v škôlkach? Na nete som našla protichodné info. A ak áno, ráta sa napr. komplet 7 dní alebo sobota+nedeľa a sviatok nie? Ocr som mala naposledy pred 12 rokmi
V skole sú oficiálne prázdniny, takže nie je to možné. Školu by musel zatvoriť zriaďovateľ napr. kvoli epidémii chrípky, žltačky a pod., vtedy by to bolo možné.
ak su oficialne prazdniny, mozes poberat OCR len ak je dieta chore...
z dovodu uzavretia skoly mozes brat OCR len v pripade zeby slo o uzavretie kvoli chripkovym prazdninam, karantene a podobne ale nie kvoli prazdninam ktore su oficialne...
@andreakotesova
@dzina007 jemine, mne az teraz doslo ze chce OCR lebo su prazdniny 🤦♀️ pobavilo. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
prazdniny nie su dovodom na OCR 😉
@kaktusik007 neviem podla čoho ti to došlo, aj mňa pobavilo ako sa tu robia závery
Áno dá sa poberať OCR aj keď sú letné prázdniny..
Ocr sa da poberat aj z dovodu ze su prazdniny a skolka je zatvorena, aj ak dieta nie je chore. Max raz za prazdniny a max 14 dni. Na nete su postupy ako to vybavit. Ale pridete o dost vela penazi, je to 55%DVZ,
@vierkaodjazierka ona sa pyta na skolu, nie skolku.
V pripade, ze je dieta (=skolak) chore, ma narok na ocr. Ak je zdrave, tak nie. Skola je pocas prazdnin zatvorena zo zakona, nezatvori ju zriadovatel lebo sak rozhodol on sam, ale te musel na zaklade zakona. V takom pripade rodicia skolakov nemaju narok na ocr. Presne terminy prazdin su zname minimalne 2-3roky dopredu, hold treba sa zariadit. Nie vzdy je to lakhe, nie vzdy je to lacne, ale kazdy si to musi poriesit.
ved ak je dieta chore a potrebujes sa on starat - mas na OCR narok. Ak si ucitelka - toto je otazka na tvoju skolu, u nas by to akceptovali a dovolenka by ostala....