OČR cez prázdniny

26. nov 2023

Vie niekto ako je to s ocr počas prázdnin - je možné poberať ocr ak zriaďovateľ uzavrie školu? Ako to bolo kedysi v škôlkach? Na nete som našla protichodné info. A ak áno, ráta sa napr. komplet 7 dní alebo sobota+nedeľa a sviatok nie? Ocr som mala naposledy pred 12 rokmi

kaktusik007
26. nov 2023

ved ak je dieta chore a potrebujes sa on starat - mas na OCR narok. Ak si ucitelka - toto je otazka na tvoju skolu, u nas by to akceptovali a dovolenka by ostala....

andreakotesova
26. nov 2023

V skole sú oficiálne prázdniny, takže nie je to možné. Školu by musel zatvoriť zriaďovateľ napr. kvoli epidémii chrípky, žltačky a pod., vtedy by to bolo možné.

dzina007
26. nov 2023

ak su oficialne prazdniny, mozes poberat OCR len ak je dieta chore...

z dovodu uzavretia skoly mozes brat OCR len v pripade zeby slo o uzavretie kvoli chripkovym prazdninam, karantene a podobne ale nie kvoli prazdninam ktore su oficialne...

kaktusik007
26. nov 2023

@andreakotesova
@dzina007 jemine, mne az teraz doslo ze chce OCR lebo su prazdniny 🤦‍♀️ pobavilo. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

mamina7070
26. nov 2023

prazdniny nie su dovodom na OCR 😉

autor
27. nov 2023

@kaktusik007 neviem podla čoho ti to došlo, aj mňa pobavilo ako sa tu robia závery

janarad
30. jún 2024

Áno dá sa poberať OCR aj keď sú letné prázdniny..

vierkaodjazierka
9. júl 2024

Ocr sa da poberat aj z dovodu ze su prazdniny a skolka je zatvorena, aj ak dieta nie je chore. Max raz za prazdniny a max 14 dni. Na nete su postupy ako to vybavit. Ale pridete o dost vela penazi, je to 55%DVZ,

elanor
9. júl 2024

@vierkaodjazierka ona sa pyta na skolu, nie skolku.
V pripade, ze je dieta (=skolak) chore, ma narok na ocr. Ak je zdrave, tak nie. Skola je pocas prazdnin zatvorena zo zakona, nezatvori ju zriadovatel lebo sak rozhodol on sam, ale te musel na zaklade zakona. V takom pripade rodicia skolakov nemaju narok na ocr. Presne terminy prazdin su zname minimalne 2-3roky dopredu, hold treba sa zariadit. Nie vzdy je to lakhe, nie vzdy je to lacne, ale kazdy si to musi poriesit.