pise sa tam aj adresa pobytu OCR ako pri PN?
kedze pri PN moze byt miesto liecenia ine ako adresa TP?
nepamatam si :/
dakujem
@elanor a ked je imobilny, mozem ocr na zaklade sprav z nemocnice vybavit u jeho osetrujuceho lekara? lebo on to s nemocnicou riesit nechce respt nevladze naozaj mame tazku situaciu a ja zas nechcem dotoho zasahovat ale budem pomajhjat o starostlivost o neho
Ano s osetrujucim lekarom treba riesit.
Ak bola aj hostitalizacia mozno by sa dala vybavit aj tak dlhodobejsia ocr, ta je tusim 90 dni, miesto 14 na klasickej. Ale podmienky si nastuduj sa stranke SP. Neviem presne co vsetko tam treba.
@elanor nechcem ho tym zatazovat, je uplne mimo zo svetkeho a ja nejdem pren do nemocnioce ale manzel . tak to budem riesit s jeho vseobecnou lekarkou snad moze dat dlzhie ako 14 dni.
Nie, 90 dnovu OCR vystavuje priamo lekar pri prepusteni z hospitalizacie dlhsej ako 5 dni. Vseobecny lekar, co viem, tak vie dat len 14 dni na jednu dg.
@alenocka0802 no ok nechcela som ho zatazovat tymto tak nevioem ci to lekar napise do spravy ale...on nemoze ostat sam
obvodný lekár môže vystaviť očr na jednu diagnózu aj na dlhšie ako 14 dní, ALE soc.poisťovňa zaplatí IBA 14 dní a ty si budeš musieť na dni nad tých 14 platiť sama zdravotnú poisťovňu.
@petruldo to je dobra blbost ale ide este do dalsej nemocnice na hiostoloiu tak ktovie ci tam daco vystavia
čo konkrétne ti príde ako blbosť? bola som viackrát na očr dlhšej ako platí soc. poisťovňa a je to presne tak ako som písala
@petruldo ved ja ti verim len ten system je dako divne nastaveny nie ze si ty napisala blbost.
nie, pri ocr sa adresa neudava. Pri ocr kontrola nechodi. Nema preco. Ty v ramci starostlivosti o clena domacnosti, predsa potrebujes ist do lekarne, obchodu a pod. kedy treba, teda kedykolvek.