OČR a zatvorená škôlka počas prázdnin

4. jún 2024

Ako je to prosim ked je zatvorena skolka pocas letnych prazdnin. Niekde som citala, ze treba papier od skolky. Vie niekto prosim o tom nieco viac?

alenah31
4. jún 2024

Treba ziadost na OCR, ktoru potvrdi skolka. Ale pozor, platena je len 14 dni hoci by skolka bola zatvorena cele 2 mesiace.... Ziadost najdes na nete.

autor
4. jún 2024

@alenah31 dakujem. Ide o 5 pracovnych dni nemam ich vykryte. Prave pozeram ze to musi zamestnavatel potvrdit. Ved ma zabiju :D

letfenixa
4. jún 2024

@autorka veď každú OCR potvrdzuje zamestnávateľ.

alenah31
4. jún 2024

Nezabiju neboj. Alebo nech ti umoznia na 5 dni HO pokial je to mozne, popripade sa opytaj sefa ci ich mas vziat do prace ak ma s 5 dnovou OCR problem😁

autor
4. jún 2024

@alenah31 nemozem robit HO pracujem v sklade. Vo vyske. To je zakazane

slavkadi
4. jún 2024

@alenah31 pýtala som sa na trvanie tejto očr v sociálke a povedali mi, že je bez obmedzení, kým je škôlka zavretá, môže čerpať, aj dlhšie ako 14 dní.

zuzanaete
4. jún 2024

@slavkadi Platena je len 14 dni, cerpat mozes dlhsie.

alenah31
4. jún 2024

@slavkadi a ja pisem, ze nemoze? OCR moze trvat kolko bude potrebovat, no od 15. dna bez osetrovneho. Aj bezna OCR pre chorobu moze trvat viac ako 14 dni, no pokial nejde o dlhodobu OCR kedy musi splnat podmienku - tiez od 15. dna zanika narok na osetrovne.

autor
17. jún 2024

Prosim viete mi poradit. Skolka ma tam uviest celu dobu zatvorenia skolky ? Alebo len dni ktore potrebujem vykryt?

iveta1612
6. aug 2024

ahojte viete mi poradiť? keď už je školka zatvorena nemám si to tlačivo dať ako potvrdiť môžem potvrdenie doniesť aj nejak dodatočne?

sjuzir
6. aug 2024

@iveta1612 toto ajmna zaujíma. Pripnem sa
A ešte som počula že sa dá popritom aj pracovať to náhodou neviete?

autor
6. aug 2024

@sjuzir urcite sa to nesmie.. ved ked si vedena ze mas OCR do prace nesmies. To je podla mna nelegalne dostavat peniaze od statu a aj dostavat za ten den plat.

iv007
6. aug 2024

@sjuzir popri OCR urcite nemozes pracovat, je to celodenna starostlivost o dieta a musela by si vratit davku ked to SP zisti v mesacnom vykaze ktory posiela zamestnavatel.

alchemilkazltozelena
10. aug 2024

@alenah31 prosím ako je tá ocr platená? Neviem to nikde nájsť... Dakujem

alenah31
11. aug 2024

@alchemilkazltozelena rovnako ako ocr vystavena pre chorobu dietata - 14 dni 55% z DVZ prisl. rozhodujuceho obdobia