OČR a práca

kristianjarota
18. dec 2024

Zdravím chcem sa opýtať. Mám dve deti čo mi ochoreli tak som s nimi odťal na OČR. A šéf z prace mi volal že či by som nemohol prísť do nočnej. Čo ja viem a al sa nemýlim tak počas OČR by som do prace ísť nemal. To som mu povedal no jeho odpoved bola že môžem pokiaľ ma zamestnávateľ zavolá. Tak teraz neviem počul som sj to že ak počas OČR pôjdem do práce tak za to môžem dostať nejakú pokutu či niečo také. Tak bas chcem poprosiť o radu

zuzikak
18. dec 2024

Ak si na OCR tak poberas davku za opatrovanie choreho clena rodiny. Samozrejme sef ta vzdy moze zavolat do prace. No ty samozrejme mozes odmietnut, kedze pri chorom cloveku nema kto byt. Ak budes na nocnej tak sa budes potrebovat na dalsi den vyspat a kto sa postara o osobu s ktorou si na OCR ? Naviac chory clovek ktoreho opatrujes je chory nie len cez den ale aj v noci nie ? Ako to budes mat platene ? Lebo za OCR urcite nedostavas na hodinu rovnaku sadzbu ako ked pracujes. Nehovoriac o tom, ze tvoj sef to chce pekne vyuzit lebo by ti nemusel vobec zaplatit tzv.nocny priplatok a ani bezne co dostavas na hodinu lebo ved si prave na OCR. Ak sa vsak obavas kontroly tak nemyslim, ze kontrola chodi v noci 🙂 Osobne by som do prace nesla. Bud mam OCR/PN alebo nemam a teda som schopny pracovat.

mogaa
18. dec 2024

nemôžeš byť na OČR a zároveň pracovať....to je to isté ako keby si bol na PN a išiel do práce

lilinka88
18. dec 2024

@zuzikak kontroly počas očr nechodia vôbec

lilinka88
18. dec 2024

Môže sa počas očr pracovať, ale zamestnávateľ to musí potom na tlačive ukončenia vyznačiť. Píše tak, ktoré dní si mal vymeriavací základ, čiže to odpracované ti zaplatí on, zvyšok SP. O tieto dni sa očr nepredlžuje.
Otázne je, či ti to chce zamestnávateľ zaplatiť alebo chce využiť,že si na očr

janinah
18. dec 2024

Sorry.šefe.nemozem....a vybavené.
Hádam sa tam nechceš trepať....