Ahojte.
Nevie mi prosím vás niekto povedať aký je ďalši postup OČR keď uplynie doba 14 dni ? Niekto mi hovoril že nikam netreba chodiť a že ak ostanú školy naďalej zatvorené tak sa OČR automaticky predĺži + aká výška OČR je preplácana ? 55% alebo 80% z dôvodu tohto vírusu ? Lebo známa mi spomínala zevraj 80% keď je takáto situácia. Dakujem.
Hlúposti ...
opatrenie č. 9 a dole vysvetlenie
________________________________________________________________________________________
9. Zavedenie inštitútu „Karanténna PN a OČR“. Dávku v PN a OČR (55% z hrubého platu, cca 70% z čistého platu) by od prvého dňa (najskôr od 9.3.) hradila Sociálna poisťovňa. Karanténna PN sa uplatní, ak musí ísť zamestnanec do karantény alebo o nej rozhodne zamestnávateľ v prípade, že musel zavrieť / obmedziť prevádzku. Opatrenie by platilo len pre maloobchodné prevádzky a prevádzky poskytujúce služby, ako aj konkrétne odôvodnené prípady a tie prevádzky, ktoré boli postihnuté zatvorením škôl.
________________________________________________________________________________________
55% z hrubého platu cca 70% čistého ... to je stále ... MD je napr. 75% z hrubého tj. cca 100% čistého ...
vôbec nič nemenia, len to že karantennu PN by od prvého dna mala platiť SP tak to chápem z toho návrhu, a nie že 10 dní zamestnávateľ a zvyšok SP ... a OCR od prvého dna platí SP ...
@chiaramonika Tieto "JPP"....
@evittam no kedže tieto karantenne PN idú priamo do SP, a mesiac ešte nekončí a vlastne začala karanténa v marci, tak hádam do výplat bude nejaké usmernenie .. lebo čo som prilepila tak to je len návrh opatrení.
Ako obyčajných PN sa to netýka.
Presne tak ako obyčajné očr 10 dní ale táto karantenna zatial vyzerá bez obmedzenia.
@chiaramonika 55%...a pochybujem, že to bude viac - už toto je dosť keď si vezmeme, že štát nemá peniaze. Dnes sa má na krízovom štábe rozhodnúť ako to bude so školami. A zatiaľ sú info, že pokiaľ si nedala dátum ukončenia očr a prejde to, že školy budú zatvorené dlhšie - bude predĺžená automaticky, pokiaľ si dala dátum bude treba vypísať novú očr.