OČR a jeden deň v škôlke

6. jan 2023

Holky,prosim neukamenujte ma za otazku. Mam trojrocne dieta,som s nim na OCR od vcera,klasicka ryma nic vazne,ale nech sa teda lieci doma lebo potom nachyta nieco horsie a nakazi ine deti v skolke. Planujem s dietatom ostat doma na ocr do utorka,nech sa da poriadne dokopy a v stredu mam termin u lekara,kam som objednana uz asi tri mesiace a s hlidanim to mam velmi tazke. Otazka - ak by som dala dieta na ten jeden den do skolky,ale este poberala za ten den ocr stane sa nieco? Maju to ako zistit? V praci,na socialke...nechcem ukoncit ocr,dat dieta do skolky a hned ten den ist so sebou k lekarovi...mate niekto prosim skusenost s takym niecim? Dakujem 🙏

Sem začni psát odpověď...

babulkomale
6. jan 2023

Neda sa ti vziat dieta k tomu lekarovi? Niekedy sestricky su zlate, zabavia dieta.

autor
6. jan 2023

@babulkomale bohuzial nie

koniarova
6. jan 2023

Prečo si nezoberieš priepustku na ten deň?

20erika07
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koniarova
6. jan 2023

@20erika07 veď dieťa dá do škôlky.

20erika07
6. jan 2023

@koniarova hej prepáč 😄🤦‍♀️ uz som tu koninu vymazala

koniarova
6. jan 2023

@20erika07 😉

viestta
6. jan 2023

Ty chod k lekárovi a dieťa nech po stráži otec, vezme si dovolenku. Alebo odnes dieťa do škôlky, ty si daj odraziť priepustku a potom pôjdeš do roboty.

loginexistuje
6. jan 2023

to sa neda nemozes poberat ocr a dieta v skolke a zistia to

babulkomale
6. jan 2023

@viestta omg keby dieta mohol postrazit otec, asi sem nepise 🤦 nie kazdy ma fungujucu rodinu.

viestta
6. jan 2023

@babulkomale aj v kompletných rodinách otcovia "nemôžu" deti strážiť. Bez objektívnych dôvodov, ale zo zásady. Co si budeme hovoriť.

minutka
6. jan 2023

Mozu zistit ze dieta je v skolke a ty mas ocr. Radsej nech ho postrazi suseda babka opatrovatelka….

luccija
6. jan 2023

@loginexistuje ako to zistia?pokým ona neukončí OCR nezistia to

koniarova
6. jan 2023

Tiež si myslím,že to nezistia,ale náhoda je blbec. Akurát sa niečo stane ..

loginexistuje
6. jan 2023

@luccija tak ze dostavaju zoznamy deti z predskolskych zarideniach takze budu vidiet ze na dieta na ktore je cerpana OCR je v skolke
ano tie davky do soc poist chodia (myslim davky udajov) tak vyhodnocuju aj pandemicku ocr
ze niekomu stoji za to takto podvadzat

luccija
6. jan 2023

@loginexistuje nikdy sme žiadne zoznamy neposielali ani zo štátnej, sukromnej

loginexistuje
6. jan 2023

preco nechce ukoncit OCR ked dieta je schopne navstevy skolky a ist normalne do prace

@luccija este raz a pomaly maju tie informacie a maju ich od zriadovatela bodka

ak ta to zaujima najdes na nete aj formaty ako sa tieto udaje odovzdavaju atd je to v usmernenich z ministerstva skolstva

sasa1310
6. jan 2023

Neskutočne, čo už poniektorí nevymyslia. Ešte povedz, že neukončiš ocr lebo je decko choré. Tak buď je choré a ma sedieť doma a nedávať dieťa do škôlky alebo potom nie je choré a môžeš pekne nastúpiť do prace a vziať si normálny paragraf na návštevu lekára. Ja len dúfam, že takéto móresy sú riadne kontrolované.
A prečo nemôžeš ukončiť ocr a začať paragrafom? Veď to je úplne bežné

slavkadi
6. jan 2023

Tak čo ja viem školy/škôlky by mali každý mesiac podávať zoznamy nepritomnych deti, tuším zriaďovateľovi a ten potom na SP. Či je to tak všade dodrziavane neviem. Škola oznámi územne príslušnému okresnému úradu v sídle kraja na účely poskytovania ošetrovného údaje o deťoch a žiakoch v rozsahu určenom Zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a spôsobom určenom Sociálnou poisťovňou podľa stavu k poslednému dňu príslušného mesiaca v termíne do 3. dňa nasledujúceho mesiaca. Okresný úrad v sídle kraja tieto údaje oznámi Sociálnej poisťovni do siedmich dní odo dňa ich oznámenia školou.“.
Takže ak je dieťa zdravé, môže ísť do škôlky, ukončis ocr a ty k lekárovi a vypytaj si priepustku. Ak bude ešte choré, do škôlky aj tak nemôže, tam musíš poriešiť opatrovateľku na čas kým budeš u lekára a pokračujes v očr.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisska
6. jan 2023

Ahoj, ja učím v škôlke, tak môžem potvrdiť, že každý mesiac musíme do Soc.poisťovne posielať zoznam deti, ktoré boli v danom mesiaci v mš neprítomné od-do... Osobne mám túto administratívu na starosti, posielam to vždy do 3.dna nasledujúceho mesiaca, ako píše @slavkadi. Takže áno, majú to ako zistiť 🤷‍♀️...

maciatkolulu
6. jan 2023

Mne stojí rozum... Decko je choré, či nie je choré? Keď je, ostávaš s nim doma, keď nie je, môže ist do škôlky a ty do prace. Ci? Ci ten jeden deň máš v paži, že nakazí niekoho, či ako? S tým lekárom to je blbé, ale to fakt nemáš nikoho? Alebo je absolútne nemožné byt na vyšetrení s dieťaťom?