Maminky, zenusky....je tu nejaká z vas,ktorú záujma tato problematika?osobne sa dat zaočkovať nechcem. Mam dve deti a cakam tretie.no rada by som sa tu podelila s vašimi názormi,postrehmi, obavami alebo naopak s pozitívnym prístupom.mna zarazilo to ze tvrdili ze to povinne nebude a zrazu prijali nový zakon
Zákon č. 355/2007 Z. z., a jeho aktuálne znenie od 14.11.2020, § 51, (1) Fyzické osoby sú povinné: d) podrobiť sa v súvislosti s predchádzaním prenosným ochoreniam lekárskym vyšetreniam a diagnostickým skúškam, ktoré nie sú spojené s nebezpečenstvom pre zdravie, preventívnemu podávaniu protilátok a iných prípravkov, povinnému očkovaniu, liečeniu prenosných ochorení, izolácii a karanténnym opatreniam.
Keďže na viacero liekov/ATB,antihypertenzíva,vitamíny,bylinky ,analgetiká apod./som alergická tak nie,jedine,že by som po očkovaní bola týždeň v nemocnici.Aj keď patrím do rizikovej skupiny,tak nie.
Ked bude vakcina na trhu, necham sa zaockovat.
@niza aj ja som rizikova skupina v podstate a nedam sa zaockovat lebo nieco mi vravi ze sa dostanem este do vacsich 💩💩. A to niesom proti ockovaniam,mam vsetky aj dcera ma vsetky,ale teraz to nie je pre mna najlepsie riesenie vzhladom na lieky kt.uzivam na znizenie imunity a bojim sa co by to spravilo.
Ja nie som proti matovicovi, testovaniu ani nicomu z toho, co sa deje, niesom proti ockovaniam (deti si dam urcite zaockovat) avsak nie na covid nejakou rychlopecenou vakcinou.
@niza na SK sa ockuje uz cele desatrocia. Deti su ockovane proti x-chorobam. Alebo ides na dovolenku do nejakej exotickejsej krajiny a dobrovolne si davas ockovat proti zltacke a mozno aj inym.... Preco sa cela diskusia vedie iba ohladom Covid? A preco si vsetci myslia, ze veci sa menia iba koli Covid?
Bože žienky, už sa to niekoľkokrát zverejňovalo, očkovanie proti Covidu NEBUDE povinné, zo začiatku budú prioritne očkovaný ľudia nad 80rokov, potom zdravotníci a ostatní seniori......takže v začiatkoch sa vakcína ani k bežnému pracujúcemu človeku pokiaľ nie je zdravotník ani nedostane aj keby chcel.....a ano, ak už bude tá možnosť, tak ja sa zaočkovať dám....kým sa začne očkovať u nás , budú už miliony ľudí na celom svete zaočkované.....
@niza ako netlačia očkovania? Veď na kopec chorôb sa deti povinne očkujú... len na osýpky v minulosti umierali milióny detí ročne a tie sú už v civilizovanom svete viacmenej minulosťou (vďaka antivax mamičkám sa to bohužiaľ kde tu znova objaví).
K otázke: prečo je objednaných 13 miliónov vakcín: Nuž preto, že tie vakcíny ešte nie sú schválené. Preto sme ich objednali viac. Jedna bude už v januári, druhá možno bude až v decembri, tretia sa možno do obehu vôbec nedostane, lebo neprejde skúškami. Navyše to vyzerá tak, že očkovanie nevydrží do konca života, bude sa zrejme treba preočkovať každý rok.
Úprimne pochybujem že bude hneď dostatok vakcín pre všetkých, takže tí čo sa očkovať nechcú sa nemusia obávať že ich bude niekto nutit.. zo začiatku aj tak budú očkovať rizikové skupiny a zdravotníkov.. ja sa očkovať dám ak budem moct (aj proti chrípke som sa dala), ci deti to ešte neviem povedať.. ja som presvedčena o tom že očkovanie je jeden z najväčších objavov ľudstva, akceptujem však ak to tak niekto nevidí.. (preto ocením ak aj druhá strana bude akceptovať mňa)
Mimochodom, čudujem sa, že sa takáto stupídna debata vôbec vedie... máme plné nemocnice, v niektorých nemocniciach sa zdravotníci radšej vypíšu na PN, lebo sa boja... kvôli COVIDu sa odsúvajú iné zákroky, nerobia sa zdravotné prehliadky, kopec ľudí príde o život nie kvôli COVIDu, ale kvôli tomu, aký bordel nám tu COVID robí. Nemôžeme ísť ani na dovolenku, všetci tu chodíme ako ninjovia, vidno nám len oči, cudziemu človeku sa bojíš čo i len ruku podať. A vy tu ešte pindáte na vakcíny? Veď to je naša cesta naspäť do normálneho života. Bez vakcíny by sme tu to, čo máme teraz, mali najbližších 10 rokov, možno aj viac... a ešte ako sa tu povedalo, vakcíny bohužiaľ nebudú hneď, budú sa vyrábať a distribuovať postupne. Ak sa zaočkujem do leta, tak budem ešte rád. Najradšej by som sa zaočkoval hneď...
@marseillefan navyše doplním, že ako prví pôjdu na rad tuším zdravotníci, armáda? policajti? takže budú našimi "pokusnými králikmi" 🙂
ja osobne sa vyjadrím takto: po osobnej skúsenosti s covidom, kedy som mala dni na hrane - buď sa to zvalí a končím v nemocnici alebo sa to zastaví a zvládnem to doma, som sa napriek predchádzajúcemu názoru rozhodla, že ak to zvládnu tieto "skúšobné" skupiny, tak sa zaočkovať dám.
ja mám už naozaj reálnu obavu z covidu.
Nie nedám. Nakoľko mám zlu skúsenosť s iným očkovaním už si nedám nikdy nič.
@mogaa prednostne budú očkovaní starší ľudia, pretože vakcína nie je vyskúšaná a keď zomrú, nikomu to nebude podozrivé - sú predsa starší a tam to nebude podozrivé. Normálne vakcíny sa testujú 5-10 rokov kvôli možným neskorším negatívnym účinkom 😖 Ako si môže byť človek istý, že po tej vakcíne do roka-dvoch, troch nedostane nejaké autoimunitné ochorenie alebo rakovinu, keď ju začali vyrábať len tento rok?????
@lucia147852 ja som mal raz zlú skúsenosť s vajíčkami, ktoré som zjedol, takže pri tejto logike by som už nikdy nemal nič jesť
@panelacikova čo som čítal, tak v tretej fáze testovania sa očkovanie dáva minimálne 40 tisíc dobrovoľníkom, takže oni sú skutoční pokusní králici. Inak súhlasím, je to niečo neodskúšané, obavy ľudí sú oprávnené.. ale chvalabohu čo čítam, tak sa všetko pri vývoji robí poctivo, preto to aj tak dlho trvá...tak pevne verím, že všetko bude ok.
@lucia147852 pravda...vakciny su tu uz dlho a predsa niektore ockovane deticky maju vazne nasledky. Jedneho chlapceka mam vedla v brane. Ako 9 rocny sa uci chodit a rozpravat. Prestal po ockovani (ano ma to v karte u dr. Ze to sposobilo ockovanie) a zeby som taku vakcinu rychlokvasenu na kolene mala nechat pichnut do svojho babatka, ked ani tie co tu su uz dlho niesu ok? V ziadnom pripade.
Ja sa asi pôjdem dat. Zatiaľ rozmýšľam takto.