Ahojte, nechcem tu rozpútat hádky ale moj názor na očkovanie a očkovacia lotériu je ten ze cele to je veľký biznis! Hanba! Onkologické deti nemajú na lieky a my dobrí ľudia sa im na to skladáme lebo naša "skvelá" vláda na to "nemá". Po niektorým Zdravotníctvam chyba vybavenie.. Atď.. A Matelko aj z kunpanmi si rozbehnú očkovaciu lotériu?? V ktorej sú podotýkam nie malé sumy peňazí?? Toto podporujete?? Myslíte si vážne že vás očkovanie ochráni že to nieje ich biznis?? Vedpozrite sa ako neočkovaných utlacaju pomaly ale isto, v iných krajinách už začínajú sa zmieriť s tým ze covid je tu a bude tu s nami už sa ho nezbavime. Vsetko a to točí len okolo peňazí, nech sa fajne na tom všetkom nabalia. Môj názor je taký, zaujíma ma vás.
Tiež s Tebou suhlasím.Na onkológiu sa peniaze nenajdú ale na lotériu áno.Smutne.Ten kto vyhrá tie peniaze mohol by ich radšej venovať na potrebnú vec ..kam mali radšej ísť hneđ od štátu
očkovanie neriešim, nech sa očkuje kto chce, a kto sa nechce-nech sa nedá / nie som očkovaná/, ale táto lotéria je absolútny nonsens.Je na plač že kopa nemocníc je v dezolátnom stave, že na zdravotníctvo-celkovo nie sú peniaze,nie sú peniaze na školstvo ale na toto sa peniaze našli.Peniaze z tej "prázdnej "špajzky.Včerajšie žrebovanie-či ako to nazvať som nepozerala a nemám to ani v pláne,stačilo mi prečítať si pár príspevkov tu,na fb a u Matelka ,a súdim, že to je prepadák jak mraky.
a je mi fuk, že aj v iných krajinách nejak odmeňujú ľudí za očkovanie, že ich motivujú.My žijeme tu a v takom Nemecku asi nemajú zdravotníctvo v takom zadku v akom ho máme my.
a rovnako mi rozum neberie xy milionov ktoré vyletia vzduchom za návštevu pápeža.A ešte v čase, kedy sme vraj teda už na začiatku tretej vlny.
Ale zbytočné sa nadtým pozastavovať, rozčulovať.Zdravý rozum si vzal dovolenku asi
Ano, ta loteria je blbost. Co uz. Keby bola aspon poriadne spravena, ze kazdy tyzden vyhra 50 ludi po 10 tisic eur, tak ano, aj by to cloveka motivovalo sa zaockovat. Ale to co bolo vcera, ze nevyhrali kvoli tomu, ze nestihli kvoli online oneskoreniu povedat heslo v limite, tak to je vrchol trapnosti. To uz horsie snad ani nemohlo byt.
daľšia zbytočná diskusia na rozpútanie vášní.....nikto nie je zatiaľ diskriminovaný a stále je každého slobodné rozhodnutie či sa dá zaočkovať alebo si urobí test.....takto to funguje všade nielen na Slovensku.....
ale ano očkovacia lotéria je blbosť....ak už chceli niekoho finančne motivovať aby sa očkoval, mali dať každému očkovanému nejakú daňovú úľavu alebo 50-100 eur....možno sociálne slabšie vrstvy by to motivovalo....
@autorka spis svoj nazor na papier alebo do emailu a posli to na min. zdrav, min. financii, hegerovi, alebo niekomu, kde by sa teoreticky mohlo nieco urobit. V tomto stadiu uz asi tazko, ale aspon by bola snaha adresovat to niekomu kompetentnemu.
Loteria je podla mna blbost, ale tiez nie še jedina krajina, co to zaviedla, tym to neospravedlnujem. Bohuzial, dlhodobe problemy sa nezvyknu riesit, lebo tie riesenia su nakladne, zaberu vela casu a je jednoduchsie vyplodit nieco ako loteriu a podobne.
uplne s tebou súhlasim
Pokiaľ sa budú nadávať všetci očkovať a útočiť jeden na druhého že nemá masku tak to asi neskončí. Niektorí ľudia slepo veria našej vláde a potom to tak vyzerá.
Ockovanie je zevraj sloboda...a nie zdravie...ved kyo chce sa ma da zaockovat a kto nie,tak nie 🙂 na .ujoviny peniaze vzdy boli...ale tam,ptesne ako pises pre obkologickych pacientov,tak to nie. Nie kazdy onko pacient moze za svoje ochorenie toboz nie deticky. Je to jeden velky biznis...zisky firmy Pfizer su neskutocne a budu vacsie a vacsie. Nech som za svoj nazor aj ukamenovana, ale tu nasim.elitam nejde o nase zdravie. Nikdy im o to neslo.. dalsia vec ludia ktori vdaka pandemiinprisli o svoje zisky...znicili nasich vlastnych malopodnikatelov...a nik im nepomohol.. ale za druhe na papežovu navštevu zas vyclenene nie malé peniaze... tak papez nam.mal dat pozehnanie z Vatikanu a stacilo by..lebo tie peniaze mohli pomoct inym co to ozaj za potrebuju..
@dominika1988 nic dobre nas necaka...
@alvaluka Neviem prečo máš potrebu mat takýto komentár ale hneď ti aj k tomu niečo poviem, ďakujem za vyjadrenie tvojho názoru to som presne chcela. Ale keď pošlem to na min.zdrav., alebo hegerovi alebo Matejovi tento dopis, tak s tým asi nič nevyriešim keďže budem asi jediná co to pošle. Alebo sa pripojíš ku mne?
Očkovacia lotéria je akýsi marketingový nástroj na zvýšenie % zaočkovaných v krajine. Niekde dávali odmenu 20-30eur hneď s vpichnutou vcelickou, inde idu na to represívne, že do MHD neockovany vstúpiť nemôže. Podľa vedeckých výpočtov na kolektívnu imunitu treba asi 60% zaockovanosti, lebo ľudia s covidom(PN, OCRky, zavrete obchody,.. stoja stat oveľa viac penazi ako očkovacia latka), čiže cielom štátov je dosiahnuť čo najväčšie percento zaočkovaných. Keď Vám ide o to, aby bolo viac penazi v zdravotníctve, tak prečo sa nedate zaočkovať? Potom by sa nemuseli vyhadzovať milióny na kampane za ockovanie. A samozrejme keď sa nechcem dávať ockovat, aspoň som zodpovedny a v interiéry nosim rusko a držím si odstup od druhych..
daj sa zaockovat, neochories, neskoncis na plucnej ventilacii, nezaplatia za teba 11 000 a tie mozu potom pouzit na detskeho onkologickeho pacienta
A ešte robia z ľudí debilov aby hovorili nejaké heslo, som myslela že sami to sníva keď som to počula
kto sa ockovat chcel, uz je zaockovany aj bez loterie, kto to z principu odmieta, tak ho nejaka teoreticka moznost nieco vyhrat tiez nepresvedci. Keby dali po ockovani rovno do ruky poukazku do restiky na povedzme 30 E, tak by to mozno niektorych nerozhodnych presvedcilo, predsa len vrabec v hrsti...., a rovno by to pomohlo aj krachujucim restikam.
Akurát som v nemocnici a išla okolo mna taká posteľ ako z 13. storočia strašidelna a sedím na stoličke, ktorú používali asi žiaci v škole za prvej svetovej, tak na normálne postele nie je ale na takúto blbosť áno, aj tak to skončí za pár rokov tak že kovid tu proste bude ale nikto ho nebude riešiť
@autorka, to som ale aj napisala, ze aj keby si pisala neviem komu uz s tym nic nepsravis.
Peniaze chybaju v mnohych smeroch a osobne pochybujem, ze za inych, nepandemickych, okolnosti by peniaze dorazili do zdravotnictva.
Pointou prispevku bolo asi to, ze 80 ludi sa tu zhodne, ze loteria je blbost a peniaze chybaju inde a tym sa to aj uzavrie, rovnako ako pripadny list.
Úplná pravda, nech dajú nemocniciam, zdravotníkom, ..tu aspoň vidíte všetci o čom celý cirkus Covidu je.
Už dávno sa to deje na svete ...všetko sa točí okolo peňazí....ale čo s tým narobíme?nič ...riešiť takéto veci nemá zmysel...radšej riešiť dôležitejšie veci ako nejakú lotériu..
@vamajka Ale prosím ta, nikto mi 100% nezaručí že keď sa zaockujem neskončim na umelo pľúcnej vetilacii, a po dalsie, to ze budem ZAOCKOVANA neznamená ze covid chytiť nemôžem.
@chrumka120 presne tak.
@alvaluka áno ale ide o to ze stat hovorí ze nemajú nemajú, a pozri sa na takú pi*ovinu zrazu majú.
preco sa pod svoj nazor nepodpises? je to jasne vyvolanie negativnych reakcii
tak covid bol a uz tu bude treba sa stym naucit zit a tie peniaze mohol dat radsej na opravu nemocnic lebo niektore nemocnice su dost na tom zle. vybavenie a celkovo ajj soc zariadenia no proste katastrofa aby aj pacienti mali nejaky urcity konfort a podmienky na to ked su hospitalizovany