Ochranná lehota po zrušení DNP

iver29
27. dec 2021

Je tu niekto kto zrušil dnp počas tehotenstva a uznali mu PN alebo materskú v ochrannej lehote /8 mesiacov/? 270 dní mám splnených. Dakujem

zalka
27. dec 2021

@iver29 bola si tehotná v čase skončenia DNP? asi nie, tak žiadnu OL nemáš.
Ak chceš mať nárok tak sa treba opäť prihlásiť na DNP.

iver29
autor
27. dec 2021

@zalka Áno bola som tehotná

zalka
27. dec 2021

@iver29 tak potom nie je problém aby ti priznali tehotenské, PN, a tiež aj MD

iver29
autor
27. dec 2021

@zalka Práveže mi neuznali teraz PN preto som chcela vedieť. Musím podať odvolanie. Tehotenské mám priznané.

zalka
27. dec 2021

@iver29 a dôvod? pošli mi rozhodnutie do správy ...

iver29
autor
27. dec 2021

@zalka že som si podala PN ako dnp osoba, ale že nie som dobrovoľne nemocensky poistená

zalka
27. dec 2021

@iver29 prekry osobné údaje a pošli mi to .. ak chceš ..
dolož im pri odvolaní potvrdenie od gynekologa, že si v čase skončenia DNP tj. poistenia bola tehotná... to vieš moloch ako SP si nevie vyžiadať potvrdenie z iného oddelenia.

iver29
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zalka
28. dec 2021

@iver29 tak toto mi vôbec nesedí ... odvolala by som sa na §31 odst. 3
(3) Povinne nemocensky poistená samostatne zárobkovo činná osoba a dobrovoľne nemocensky poistená osoba majú nárok na nemocenskú dávku aj vtedy, ak vznikol dôvod na poskytnutie nemocenskej dávky po zániku ich nemocenského poistenia v ochrannej lehote a za obdobie od prvého vzniku nemocenského poistenia povinne nemocensky poistenej samostatne zárobkovo činnej osoby a dobrovoľne nemocensky poistenej osoby do zániku ich nemocenského poistenia, najviac za obdobie posledných päť rokov predchádzajúcich kalendárnemu mesiacu, v ktorom zaniklo nemocenské poistenie, zaplatili poistné na nemocenské poistenie najneskôr v posledný deň splatnosti poistného za kalendárny mesiac, v ktorom zaniklo nemocenské poistenie. Na splnenie podmienky zaplatenia poistného odsek 1 písm. b) časť vety za bodkočiarkou platí rovnako.

ale ešte je tam možnosť, že si neskoro zaplatila poistné ... to posledné ...

iver29
autor
28. dec 2021

@zalka Dobre ďakujem pekne, to nie zrušila som ho 11.10. a zaplatila 13.10. za 11 dní čo mi pani na SP vypocitala

zalka
28. dec 2021

@iver29 tak potom nechápem prečo rozhodnutie aké spravili