Ahojte, neviete ako to je, obciansky som menila minuly rok cize fotka je aktualna, ale potrebovala by som zmenit udaje na obcianskom, je nutne urobit novy obciansky alebo mi vedia zmenit udaje tak, aby som sa nemusela znova fotit? Dakujem
:D odfotia ta na mieste znova, nijak inak to nejde ;)
Nie, inak ako nanovo sa údaje prepísať nedajú, len nový OP, fotka sa nedá odlepit a nanovo nalepiť, keďže je "vlisovana" čiže nanovo ta aj od fotia, priamo na mieste, komplet nový OP spravia, čom je problém?
A co ti maju na OP nalepit nalepku s novymi udajmi?
Logicky - je to karticka, kde sa neda "dopisovat, prepisovat". Cize po kazdej zmene potrebujes novy.
Ja ju uplne chapem tiez mam na OP foto, ze sa na seba neviem vynadivat a desim sa dna ked sa budem musiet fotit nanovo 🤣
Nie som blba, viem ze sa nedaju udaje dolepit na obciansky 🤦 ale foto predsa musia mat aj v systeme, tak ma skor zaujimalo ci to nevedia urobit tak ze nahraju tu foto zo systemu a urobia novy op s uz aktualnymi udajmi bez toho, aby som sa musela fotit
musis ist osobne tiez som bola
To je zaujímavé, prečo sa každý pýta také otázky na koni a nie na konkrétnom úrade, ktorého sa otázka týka.
Preco sa nechceš fotiť? Inak majú v systéme aj pôvodnú fotku a čisto teoreticky ju vedia znovu použiť. Ak by na to bol oprávnený dôvod...
Minulý rok som si v auguste dávala robiť pas. Následne v marci tohto roku nový OP kvôli zmene údajov. Nemusela som sa fotiť, dali mi tam fotku, ktorú som mala na pase, starú cca 7 mesiacov.
Treba ta odfotit nanovo...jednak sa predosla fotka nemusela ani ulozit (ano, stava sa) a jednak fotku mozno pouzit len do 24hodin.
Dobrý deň, chcel som sa opýtať či sa dá zmeniť iba fotka na o občianskom preukaze pokiaľ sa mi nepáči. Ďakujem za odpoveď.
Nie, nedá sa použiť stara fotka, musia ti spraviť nový doklad s novou fotkou
Na oficiálnej stránke je Písané aj toto: podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu (z dôvodu zmeny alebo zápisu nových údajov) 4,50 €,
Tie zmeny sa myslí aj fotka, nie?
aké údaje potrebujete dať zmeniť?