Tento rok som si vybavila novy OP, ale neziadala som s cipom pre pouzitie s elektronickym podpisom. Ani mi to tam nikto neponukal. Da sa to vybavit dodatocne? Vie niekto aky je postup?
Uz niekoľko rokov dávajú s cipom...akurat ho potrebujes aktivovať...ak vies BOK kod, ktory si si zadala, da sa aj z domu...ak nemas, tak na policii to aktivuju...citacky neviem ci daju, u nas jeden cas proste nemali, da sa kupit...
automaticky si dostala OP s čipom, keď naň pozrieš uvidíš ho ...už len požiadať o čítačku ...informuj sa na odd. dokladov
Dakujem vam, ano, zle som sa vyjadrila. Mam uz s cipom, mam papier s BOK kodom. Teraz si mam kupit citacku a viem aktivovat obciansky na pouzitie elektronickeho podpisu len tymto BOK kodom? Nepotrebujem PIN a PUK kod, ktory nemam?
Čítačku ti mali dať automaticky
Uz si to nevies aktivovat...ak chces pouzivat elektr.podpis, musis si dat vyrobit novy op.
Určite máš čip, ak si nepomaas pin tak behni na políciu oni ti to stornuju... Čítačka je celkom nedostatkovy tovar, ale viem ze ju poskytujú aj niektoré mestské úrady
Baby, kazda pisete nieco uplne ine. Je tu niekto, kto si aktivoval elektronicky podpis? Co k tomu treba?
Ja mam rok OP s cipom u gynekológa som bola teraz po roku pozeral ze to co mam za OP ze mam dat Zdravotnú kartu, vysvetlovala som jak blázon ze union kartu mi zobrali, a tiež nemám čítačku a uz vôbec nie BOK kód. Asi tak 2 mesiace o tom viem ze dajaká čítačka existuje.
@123456lk a preco ti zobrali union kartu? Ako to suvisi s obcianskym? Ja sa uplne stracam, pomoc
Prišla som na mestský úrad s op s čipom a povedala že sa chcem prihlasovať a preberať poštu z elek. Schránky, vytiahla takú ako kalkulačku a tam som viac krát zadala svoj bok kód ktorý som si tam vytvorila a stým som dostala automaticky kep ten je na podpis dali mi čítačku a doma som cez tú aplikáciu overila certifikáty a bolo.
Prišla som do union si uzavrieť poistenie, dala som občiansky a pýtala samozrejme aj union kartu dala som jej ju a povedala ze tu kartu už nepotrebujem, že mám na občianskom čip a ten OP a čip sú už mojou zdravotnou kartou.
Ale žiadnu čítačku v roku 2020 a ani BOK mi nebol poskytnutý nemám problém si ju aj zaplatiť keďže mi vkuse všetko treba podpisovať. A určite ešte budem do budúcna na 100% potrebovať.
*zarazil ma len gynekológ keďže pochybujem ze som jediná žena ktorá má OP s cipom od r.2020 a nevedeli to ani sestrička a ani administratívna ze co to je ze kde mam kartu union sa ma pýtali 2 x, čo mi prišlo divne keďže si s OP môžem vyberať lieky čo už je max 2 r zaužívané čo mám známych v rodine ze uz lieky tak riešia dávno.
@123456lk no ja to tak nemam, ale mam vszp a lieky si vyberam tak, ze ukazem preukaz poistenca v aplikacii v mobile. Takze pre mna novinka tiez co pises
Ahoj, vidim ze ti tu kazdy pisal nieco ine :D takze takto…ked ti prisiel novy OP tak ma v sebe uz cip…ak ho ale chces pouzivat aj na eletronicky podpis, tak musis ist na policiu a poprosit ich o nahratie certifikatov…oni ti tam nahraju certifikaty a ty si potom doma stiahnes potrebne aplikacie a uz ti to pojde…citacku ti uz zrejme nedaju, tu si budes musiet dokupit
@michaelam2 aha, ďakujem, konečne relevantná odpoveď. A prečo to nerobia automaticky?
Nie kazdy chce OP pouzivat na elektronicku komunikaciu s uradmi, tak mozno preto, ktovie …ja som to doteraz pouzivala ale musela som mneit obciansky a uz mi prisla sms ze si mozem pon prist ale tiez si na policii musim dat nanovo nahrat certifikaty…potom ked ich budes mat nahrate tak pozri stranku www.slovensko.sk a tam su na stiahnutie vsetky aplikacie co si musis nainstalovat any ti to fungovalo
@michaelam2 dakujem ti moc... pomohla si mi
Bez problemov 🙂
Certifikáty pôvodné platili do 25.6 2021. https://www.podnikajte.sk/informacne-technologi...
Záleží teda kedy Ti tento rok OP vydali. Prečítaj si článok je to tam vysvetlené.
@janage no super, obciansky mi vydali tento rok vo februari a lehotu v clanku som premeskala, nakolko je uz 29. 6. takze s mojim novym obcianskym zostanem bez elektronickeho podpisu😔
Ale všade v TV omielali aj v novinách ten dátum 25.6.
Podpis môžeš mať, ale podľa článku len s novým OP.
Porozmýšľaj či ho využiješ pripadne či je pre Teba niekde povinnosť ho mať. Ak nie tak nechaj tak.
@janage necham tak, nesledujem denne spravy ani tlac. Takze som to prehliadla, moja chyba. Dakujem za objasnenie.
Uz vyššie som ti pisala, ze si uz el.podpis aktivovat nevies.Potrebujes novy op. Pracujem na odd.dokladov, takze viem, ze ti nepisem blbost.
@mata1001 skoda, ze si hned nenapisala, ze pracujes na odd. dokladov. Kazdy pisal nieco ine, nevedela som sa z toho vysomarit.
Uz je to v podstate jedno, lebo si si ho vedela akt.len do piatku...teraz uz nevies...
Mam taky pocit ze uz automaticky mas OP s cipom... este na komunikaciu s uradmi elekt. potrebuješ čitačku.. tu ti daju na vyžiadanie a na počkanie.