Dobrý večer. Prosím Vás. Chceme synovi urobiť občiansky preukaz (ma 7 rokov). Chcem ho objednať online na presny čas a dátum. Pri registrácii pýtajú doklad totožnosti. Dávam tam moje číslo občianskeho, alebo jeho číslo občianskeho, ktorý ma, ale bez fotky. Ďakujem pekne.
dávaš svoje číslo op.
To je úplne jedno, môžeš svoj, môžeš synov
@luliu pýtam sa preto, aby ma neotocili, ze som to zle vyplnila. Syn je autista, a uz je pripravený na to, že ho budú fotiť. Keby to tak nebolo, tak by bolo zle ... Asi si tam pre istotu zavolám. Ďakujem.
Veď daj jeho, to je na 100%. Ale mám skúsenosť aj aj a obe bez problémov
@luliu ďakujem pekne.
neotočia ťa. kľud.
@mondolina ďakujem pekne.
OP bez fotky je hlúposť, dávaš svoj OP
Ak ťa na rezerváciu pustí zadať jeho údaje a OP bez fotky tak urob rezerváciu tak.
Ale všeobecné pravidlo pre deti je, že sa na rezerváciu zadávajú údaje rodiča.
Ešte si pozri dátum vydania svojho OP ak je vydaný do 20. júna 2021, na ten OP nevieš nahrať plnohodnotný elektronický podpis a vtedy máš nárok na bezplatnú výmenu OP.
Potom by si využila rezerváciu na seba so službou viac dokladov a na jednu rezerváciu máš nový OP pre seba aj syna.
Môže sa ti to zísť na vybavovanie úradov na diaľku, vieš podávať podpísané žiadosti/listy elektronicky nemusíš chodiť osobne na úrady, ušetríš čas.
Samozrejme ze dávaš svoje údaje, ved si zákonny zastupca. Syn čo má op bez fotky, ani nie je op, ale kartička poistenca.
@autorka jeho